DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Mutfağınızda bulabileceğiniz doğal yüz nemlendiricileri

22.04.2020
A+
A-

Bir nemlendiricinin fiyatı yüksek olması cildinize iyi geleceği anlamına gelmiyor. Ev yapımı, doğal nemlendiricileri keşfetmek ayrıca cildinize hem de bütçenize iyi gelecek.

Ayçiçek yağı

Ayçiçek yağı

Bu komedojenik olmayan yağ ciltte zahmetsizce emilir. Günebakan tohumu yağı ayrıca E vitamini ayrıca de beta-karoten içerir ve bütün cilt tiplerinde kullanılabilir.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı mutfakta ve yüzünüzde sayısız amaca hizmet ederken; kuru ve neme gereksinim duyan bir cildiniz varsa, hindistan cevizi yağı sizin için çok iyi bir tercih. Yüksek yağ asidi içeriği ve antienflamatuar özellikler cildin doğal bariyerinin korunmasına muavin olur. Fakat yağlı ya da akneye yatkın bir cildiniz varsa gözenekleri tıkayarak sivilcelenmeyi arttırabilir.

Tatlı badem yağı

Tatlı badem yağı

yaklaşık olarak tüm cilt tipleri için ideal olan badem yağı tahriş olmuş cildi yatıştırmaya asistan olur ve D ve E vitaminleri bakımından zengindir. Yara izlerini en aza indirirken; cildinizi UV hasarından korur.

Zeytinyağı

Zeytinyağı

Zeytinyağı tıkanmaya eğilimli ya da alıngan deri tipleri için ideal olmasa da, bir takım deri tipleri için bir nemlendirici olduğu kanıtlanmıştır. Zeytinyağında yer alan antioksidanlar erken yaşlanmaya karşı savaşmaya yardımcı olur. Zeytinyağı, A, D, E ve K vitaminleri bakımından epeyce zengindir.

Aloe vera

Aloe vera

Aloe vera, anti-inflamatuar özellikler taşır. Güneş yanıklarını ve küçük kesikleri teskin etmek için harika bir seçimdir. Aloe vera, akne eğilimli, alıngan ve kuru ciltler için kullanılabilen bir nemlendiricidir. Aloe vera, sivilceye neden olan bakterileri öldürür ve ihtiyarlık lekelerini azaltır.

Avokado yağı

Avokado yağı

Avokado yağı, ardında yağlı bir kalıntı bırakmadan cildinizi nemlendirilir. Kuru cildi gençleştirmek ve hür radikallerle savaşmak için cildin nem seviyelerini ve A, D ve E vitaminlerini dengeleyen omega 3’lerle doludur. Avokado yağı anti-enflamatuardır. Egzama ve sedef hastalığı ile savaşanlara menfaat sağladığı bilinmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.