DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Mustafa Cengiz: ‘Aynı maçta muhalif takım kalecisi 18 saniye topu tutmuş’

23.06.2020
A+
A-

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp televizyonuna gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Cengiz, başlangıçta kendi sıhhat ile ilgili konuşarak, “Murphy kanunlarından biri der fakat, hiçbir aksilik tek başına gelmez. Bana da 3 tane aksama geldi lakin azim, irade ve doktorlarımın mükemmel gayretiyle bu ses düzeyine ulaştım. İlk ameliyatın üstünden 1.5 ay oldu. İki bitkiler vardı. Doktorlar o kadar başarılıydı ama, bana söylemeden 3. tümörü de almışlar. Komadan çıktım, ayıldım, bankayla ilgili soru sordum. Bunu beceri olsun diye söylemiyorum. 2. ameliyattan uyandım, bizim yöneticilere telefon ettim. İçinde bulunduğumuz süreç katiyen 1 saniye bile durmamamızı gerektiriyor” biçiminde konuştu.

“Rakip ekip kalecisi 16 – 18 saniye topu tutmuş”

Başkan Cengiz, Gaziantep FK mücadelesinin hakemi Alper Ulusoy’a tepki göstererek,“Yapılan 1.5 aylık işlemlerin virgülüne değin haberim var. Taraftar endişe etmesin. Baş yok, meydan ıssız zannetmesinler. Her şeyden haberim var. Aynı maçta karşı taraf takım kalecisi 16-18 saniye topu tutmuş. Sevgili Alper Ulusoy onu niye çalmadın? Son saniye niçin bir şey oluşturdun? Ben hakemi katiyen küçümsemiyorum. Antep’in attığı 2. gol, Ankaragücü maçının karbon kopyası. Orada iptal edildi, burada verildi” açıklamasını yaptı.

“Bir Takım takımlar Galatasaray hangi oyuncuya giderse ona gidiyor”

Mustafa Cengiz, Galatasaray’ın radarına aldığı futbolculara yönelen kulüplerin olduğunun altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:

“Galatasaray, Türkiye’nin en büyük camiası. Bugün \%40’ı aşmış bir taraftar kitlemiz var ve bu kitle gitgide artarak büyüyor. Tabii ancak rakipler bunun önünü kesmek durumunda, onları da anlayışla karşılıyorum. Bir Takım takımlar scout ekibi oluşturmuyor, Galatasaray hangi oyuncuya giderse ona gidiyor. Biz, bizi istemeyeni istemeyiz. Ama uyduruk nedenlerle, lakin mali nedenlerle. Biz bu kültürle yetiştik. Galatasaray, Türkiye’nin en büyük camiasıdır. Hakem, özür dilemesini bilmeli.

Gerektiğinde aynadan utanmalı. Utanır, kendiliğinden ayrılır. Övünç, karakter ve duruş bence bunu gerektirir fakat ben bir şey diyemem. Rakibin talip olduğu bir futbolcuya, bir başka takımın talip olması, oysa 2 yıldır bunu yaşıyorum. Hatıralarımı söyleyeceğim ama söyleyemiyorum, söylersem sokağa çıkamazlar. Rakibin dengesini dağıtmak için bizce hatalı yollara başvuruluyor.”

“Başarılı olmadığıma inandığımda giderim”

Başkan Mustafa Cengiz, istifa etmeyeceğini aktararak, “Sabahtan başlayan dua zincirlerini ben duyumsadım, hissettim. Kendim, kendim olmaktan çıktım, son nefesime kadar onlar için çalışmam gerektiğine yürekten inandım. Bunu laf için söylemiyorum. Benim için en basit şey istifa ama ben bunu yapamam. o kadar gelen var oysa bana. Benim hiçbir sıcacık ajandam yok. Başarılı olmadığıma inandığımda giderim” ifadelerini kullandı.

“Galatasaray sonsuza dek mücadeleyi sürdürecektir”

Sarı-kırmızılı takımın sonsuza dek mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Başkan Cengiz, “Galatasaray’ın hakkı yendi denmeyecek mi? Bu dendiği anda Türk futbolu, bu lig zora girer. Ben bu zorluğu istemiyorum. Antep harikulade çaba verdi. Tebrik ediyorum. Biz direnemedik. Afiyet olsun. Galatasaray’ın kültüründe pes etmek yoktur. Değil şampiyonluk gitti, yok biz bittik, öldük… Yok böyle bir şey. Arkadaki planda harikulade bir mücadele veriliyor. Galatasaray daima mücadeleyi sürdürecektir. Nasıl şu lahza dünyanın 4-5 takımından biriyse, bir gün dünyanın tepesine çıkacağız. Ben görürüm ya da göremem lakin bir gün bunun olacağına içten inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.