DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Muğla’da Soğuk Hava ve Don Felaketi Sonrası Tarımda Büyük Hasar

Muğla’da soğuk hava ve don felaketi sonrası tarımda büyük hasar oluştu. Etkilenen bölgelerde çiftçiler ve ekonomi ciddi şekilde zarar gördü.

27.04.2025
A+
A-

Muğla İlinde Şiddetli Soğuk Hava ve Don Olayları Tarım Alanlarını Vurdu

Muğla genelinde etkili olan yoğun soğuk hava dalgası ve ani don olayları, tarım sektöründe kayıplara yol açtı. Özellikle narenciye üretimi yapılan bölgelerde yaşanan bu doğal afet, üreticilerin yüzünü güldürmek yerine büyük maddi zararlar doğurdu. Muğla’nın çeşitli ilçelerinde, portakal, limon ve mandalina bahçeleri ciddi anlamda etkilendi.

Muğla İlinde Şiddetli Soğuk Hava ve Don Olayları Tarım Alanlarını Vurdu

Don Olayı Nedeniyle Meyve Bahçelerinde Gözlemlenen Hasar ve Çalışmalar

Bölgedeki tarım alanlarında, don nedeniyle ağaçların yaprakları ve meyveleri zarar gördü. Özellikle gece saatlerinde etkili olan don olayları, ürünlerin olgunlaşma döneminde büyük tahribata neden oldu. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, zarar tespiti amacıyla saha çalışmalarını hızlandırdı ve hasarın boyutlarını belirlemeye başladı.

Hasar Tespiti ve Destek Çalışmaları

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, yaptığı açıklamada, bölgedeki 71 mahallede yaklaşık 52 bin dekar alanda zararın tespit edildiğini belirtti. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor ve zarar gören üreticilerimizin mağduriyetini en aza indirmek için elimizden gelen desteği sunuyoruz. Baydar, ayrıca, “Tespit edilen zararların tespiti ve tazmini için TARSİM sigorta sistemini etkin bir şekilde kullanacağız” diyerek, üreticilere yönelik sigorta ve teknik desteklerin sürdürüleceğinin altını çizdi.

Sonuç ve Geleceğe Yönelik Önlemler

Bu doğal afetlerin tekrar yaşanmaması adına, çiftçilere özel teknik öneriler ve koruyucu tedbirler hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca, afetlere dayanıklı ve dirençli tarım tekniklerinin uygulanması konusunda çalışmalar artırılacak. Muğla’da tarımın sürdürülebilirliği ve üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla alınan önlemler, bölgedeki tarım ekonomisini yeniden güçlendirmeyi hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.