DOLAR 32,2540
EURO 34,6923
ALTIN 2.403,37
BIST 10.265,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Monster, Uygulamalarını Test Etmekte Zorlanan Genç Girişimciye Macbook Hediye Etti

02.11.2022
A+
A-

Tüm dünyanın gittikçe dijitalleşmesiyle birlikte artık daha fazla genç yazılım alanına yönelmeye çalışıyor. Ülkemizde de bu durum pek farklı değil. Her geçen gün genç girişimcilerin farklı konularda girişimler yaptığını duyuyoruz. Ancak ekonomi gibi birçok faktör, bu girişimlere engel oluşturabiliyor.

Bunlardan biri yakın zamanda Enes Bıyyık isimli genç bir girişimci. Bir süredir girişimcilik ve yazılım alanında çalışmalar yürüttüğünü belirten Enes, şu sıralarda son projesi RaveUp üzerinde çalışıyor. Ancak genç girişimci LinkedIn üzerinden yaptığı bir paylaşımda, sosyal medya ve biletleme platformu olan bu projesinde bir sıkıntı yaşadığını belirterek birçok insanın dikkatini çekti.

Genç girişimciye Monster Notebook’tan bilgisayar desteği

Enes, yaptığı paylaşımda RaveUp’ın geliştirme sürecinde takıldığı önemli bir noktanın bulunduğunu ifade etti. Genç girişimci, yazdığı uygulamaları iOS için test etmek ve markete sürmede sorun yaşadığını, Windows bilgisayarlara macOS kurmak gibi denemelerine rağmen bir çözüm bulamadığını aktardı. Arkadaşlarından Mac bilgisayar ödünç almak zorunda kalan Enes, LinkedIn üzerinden sesini duyurmaya çalıştı ve bir bilgisayar nedeniyle projelerinin aksamasını istemediğini ifade etti.

Gencin paylaşımı kısa sürede platformda yayılmayı başardı ve onlarca insana ulaştı. Birçok kişi paylaşıma yorum yaparak destek verdi. Bunlardan biri de Türkiye merkezli bilgisayar üreticisi Monster Notebook idi. Dev firma, yorumlar kısmından Enes için test bilgisayarını sipariş ettiklerini ifade etti ve destek verdiklerini kaydetti. Genç girişimci de Monster’dan gelen bu hareketin onu çalışmaya daha da motive ettiğini aktardı.

Bizler de Enes’in projesinde başarılı olmasını diliyor, genç girişimcilere olan desteklerin artmasını umuyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.