Monaco’da Maç Sonrası Olay: Galatasaray Taraftarları Hakkında Davanın Detayları
Monaco’da maç sonrası olay ve Galatasaray taraftarları hakkındaki dava detayı, gelişmeler ve güvenlik önemleriyle hızlı özet.
Galatasaray ile Monaco arasında Avrupa Şampiyonlar Ligi 6. hafta karşılaşması 1-0 sonuçlanan maçın ardından meydana gelen olaylar, Monaco’da büyük yankı uyandırdı. NiceMatin gazetesinin iddialarına göre, Monaco’ya giden ve Paris’te yaşayan bir Türk baba-oğul, Prenses Stéphanie’nin oğlu Louis Ducruet ve iki arkadaşına saldırdı. Olayın ardından gözaltına alınanlar, geceyi Monaco’da geçirdikten sonra mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.
Olayın güvenlik kamerası kaydının bulunmaması nedeniyle soruşturma süreci, tarafsız bir şekilde yürütüldü. Olayın merkezinde, maçın son anlarında tuvalete gittikleri sırada karşı karşıya geldikleri belirtilen taraflar yer aldı. Ducruet, duruma ilişkin yaşadığı korkuyu dile getirerek, “Bir yumrukla yere serilebilirdim ve bu durum beni linç edilmekten korkutuyordu” ifadelerini kullandı. İkideli taraf, gerginliğin karşılıklı bir itişmeden ibaret olduğunu savundu.

Hapis ve giriş yasağı kararı Mahkeme, Türk baba ve oğluna iki aylık ertelemiş hapis cezası verdi ve ikilinin Monaco’ya girişini üç yıl boyunca yasakladı. Ayrıca her bir mağdara ayrı ayrı 1.000 euro tazminat ödenmesine karar verildi. Hükmün açıklanmasının ardından serbest bırakılan Hasan B. ve Selman B., Fransa’ya dönüş yoluna geçti. Olayla ilgili gelişmeler, Avrupa’nın küçük ülkelerinden Monaco’da geniş yankı buldu.