DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Mobil uygulamalara KDV geliyor!

27.12.2017
A+
A-

Ara başlıkta bahsettiğimiz şirketlerin sunduğu internet hizmetleri için artık KDV (katma değer vergisi) alınacak. Amazon ve eBay gibi şirketlerin fiziksel ürünleri üzerinde bildiğiniz gibi zaten bir düzenleme olduğu için, burada sadece internet üzerinden satın alınan dijital hizmetler Katma Değer Vergisi kapsamında.

Burada iki farklı yol ayrımı var; Eğer şirket hizmeti önce Türkiye’deki başka bir şirkete sattıysa ve bu şirket hizmeti dağıtıyorsa bu kapsama girmeyecek. Zaten hizmet için gerekli vergiler Türkiye temsilcisi tarafından veriliyor. Diğer yandan, yine bu şirketlerin Türkiye ofisleri varsa, yine resmi olarak ülkemizde hizmet verdikleri için gerekli vergileri ödediklerinden bu taslağın dışında kalacaklar.

Eğer ki, yurt dışındaki bir hizmeti, direkt olarak Türkiye’deki tüketici vatandaşlara satıyorlarsa, satışı gerçekleştiren şirket tüketicilerden bu hizmet için KDV alacak.

:: Sizce Google Play ve App Store gibi platformlar bu tasarıdan nasıl etkilenecek?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.