DOLAR 32,2537
EURO 34,6910
ALTIN 2.399,70
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Mobil İş İstasyonu: Dell Precision 5540 Mobil iş istasyonu Dell Precision 5540 tahlil videosu ile karşınızdayız. Precision 5540 özellikleri…

26.04.2020
A+
A-

Mobil meslek istasyonu dendiğinde akla ağır ve hantal cihazlar geliyor. 1.7 kilogramlık Precision 5540 ise bu algıyı yıkacak cinsten. Peki, bu mobil meslek istasyonu neler sunuyor?

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu inceleme videosu ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Dell Precision 5540 özellikleri

Dell Precision 5540 özellikleri ile ilgili detaylara başlangıçta tasarımdan başlayalım. Dizüstü bilgisayarın kapağını kaldırdığımız kullanıcıyı motive eden bir inşa ile karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Arka aydınlatmalı bir klavye ile gelen dizüstü bilgisayarın tuşları da oldukça gürültüsüz çalışıyor. Kullanılan malzemelerin de üst düzey olduğunu belirtelim. Klavye, klavyenin etrafı ve ekranın bütünleşik yapısı da yine artı bir tesir yaratıyor.

Mobil meslek istasyonu ilk elden profesyonellere hitap ediyor. Bunun için yapılan işin çıktısının gerçekçi ve doğru alınması son derece önemli. Full HD ekran ile gelen bilgisayarın hem 4K seçeneği de mevcut. 4K olan ekranın dokunmatik olduğunu da belirtelim. bununla birlikte DCI-P3 düzenli bir ekran olduğununda altını çizelim.

Bilgisayardaki touchpad epeyce alıngan ve etkileşimi yüksek. Bu da mouse’a olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Ayrıca klavyenin sağ üzerinde bir parmak izi okuyucusu olduğunu da belirtelim. Ayrıca kamerada yüz tanınma sistemi olduğunu da belirtelim.

Bilgisayarın sağ tarafında bir adet kart okuyucu var. Onun anında yanında ise USB 3.1 girişi konumlanıyor. Bu da süratli data transferini sağlıyor. Bunun hemencecik yanına ise bataryanın ne dek kaldığını bildiren bir buton bulunuyor. Bilgisayarın kapağını açmadan bu buton sayesinde şarj seviyesi görünebiliyor. Öteki tarafta ise bir Thunderbold 3 girişini görüyoruz. Bu giriş üzerinden bilgisayarı sorumluluk edebiliyoruz. Bu tarafta ayrıca HDMI ve USB 3.1 girişi de bulunuyor.

Precision 5540’ın ekranını daha büyük bir ekrana adapte etmek istediğinizde bu görüntüyü 4K 60 FPS olarak alabiliyorsunuz.

Çift fanlı mobil meslek istasyonu, gereksinim duyulan performans yerine getirilirken fazla fazla ısınma veya gürültü sonuç durumu da laf konusu değil.

Pat Diye fazla mikrofona sahip olan bilgisayar, aracısız ses odaklanıyor. Bu da konferans görüşmelerini daha nitelikli ayla getiriyor.

Mobil meslek istasyonu Windows 10 Pro ile geliyor.

Precision 5540 ekipman özellikleri

Ekipman tarafına baktığımızda bizi bambaşka seçenekler karşılıyor. Bizim deneyimlediğimi iş istasyonunda Intel i5 9400H işlemci tayin alıyor. Ama, ihtiyaca kadar bilgisayar konfigüre edilebiliyor. Öteki seçenekler ise şöyle;

8 çekirdekli Intel i9 9980HK ve 6 çekirdekli Intel Xeon E-2276M.

İşlemci ile birlikte kayda değer olan bir öteki nokta ise tabii ama grafik ünitesi. Intel UHD Graphics 630 seçeneğinin yanına GDDR5 destekli NVIDIA Quadro T1000 4GB ve NVIDIA Quadro T2000 Max-Q grafik ünitesinden birini de tercih etmek mümkün.

RAM de tabii ki artırılabilir durumda. 8 GB RAM’den 64 GB RAM’a kadar geniş bir skala sunuluyor.

Bilgisayarda 2.5 inçlik 500 GB’lik depolama ünitesinden 2 TB’lik SSD seçeneklerine dek da geniş bir depolama alanı alternatifi olduğunu belirtelim.

Gelelim bataryaya.

Dizüstü bilgisayarda 6 hücre 97 Whr ExpressCharge özellikli bir pil kullanılıyor. Bu batarya hızlı çok miktar da destekli.

Temas seçeneklerine baktığımızda karşımıza şunlar çıkıyor;

Intel Dual Band Wireless
AC 9260 802.11 ac MU-MIMO 2×2
Bluetooth 5.0

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.