DOLAR 32,5838
EURO 34,7766
ALTIN 2.511,56
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Miyalji Nedir? Miyalji Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

10.03.2020
A+
A-

Kas ağrıları sıklıkla yaşanan bir durumdur. Kimi zaman birkaç gün içerisinde ortadan kalkarken kimi zaman da kronikleşerek devam eder. Birkaç gün içerisinde geçen kas ağrıları büyük bir sorun teşkil etmezken, uzun süren ve kalıcı hale gelen kas ağrıları kişilerin günlük hayatını olumsuz yönde etkiler ve yaşam konforunu azaltır. Kas ağrılarının sürekli bir hal aldığı ve kişinin hayatını olumsuz etkilediği kronik durumlara miyalji adı verilir.

MİYALJİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Miyalji belirtileri çeşitlilik gösterir ve bazen başka hastalık belirtileriyle karıştırılabilir. Uzun süreli kas ağrıları ve beraberinde hareket kısıtlılıkları, kramplar, geçmeyen kas yorgunlukları, kas tutulmaları ve belli kas gruplarındaki hassasiyetler en fazla görülen miyalji belirtilerindendir. Kasların aşırı kullanımı ve zorlanması, sakatlıklar, metabolik düzensizlikler, kronik yorgunluklar miyaljinin ortaya çıkmasına sebep olabilen nedenlerdir.

MİYALJİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Miyaljinin tedavisi ve ağrının ortadan kaldırılabilmesi için öncelikle altında yatan sebepler bulunmalıdır. Yapılacak testlerin sonucuna göre, tedavi yöntemi belirlenir. Eğer metabolik bir rahatsızlık yoksa birkaç temel tedavi yöntemi uygulanır. Sıcak-soğuk uygulaması bunlardan biridir. Bu tedavi yöntemi ile kasların gevşemesi ve ağrıların azalması amaçlanır. Eğer kas ağrıları çok fazlaysa ilaç tedavisi uygulanabilir. Miyalji, duruş bozukluğundan kaynaklandıysa fizik tedavi etkili bir yöntem olacaktır. Düzenli egzersiz yapılması da uygulanacak doğru bir yöntemdir. Fakat tüm bunlar bir uzmana danışarak ve görüşleri alınarak uygulanacak tedaviler olmalıdır. Yanlış yapılan tedavi ve egzersizler kas ağrılarını geçirmek yerine artmasına ve farklı sakatlıklara da sebep olabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Kas Ağrılarını Yok Eden Karışım Tarifi

Kas Ağrılarını Yok Eden Karışım Tarifi

Kas Ağrılarını Gideren Tarif

Kas Ağrılarını Gideren Tarif

Gece Boyunca Geçmeyen Krampları Yok Eden Kür

Gece Boyunca Geçmeyen Krampları Yok Eden Kür

Bel Ağrısı İçin Etkili Egzersizler

Bel Ağrısı İçin Etkili Egzersizler

İLİşKİLİ GALERİLER Boyun Ağrılarına Son Veren Egzersizler

Boyun Ağrılarına Son Veren Egzersizler

Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Günlük Egzersiz

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Günlük Egzersiz

Gece Kramplarının Sebepleri Nedir?

Gece Kramplarının Sebepleri Nedir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.