DOLAR 32,4083
EURO 34,5725
ALTIN 2.385,50
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Mini-LED ekranlı iPad Pro çıkış tarihi netleşiyor! Yeni iPhone SE’nin arkasından gözler gelecek cins iPad modellerine çevrildi. Küçük-LED ekranlı 5G iPad…

22.04.2020
A+
A-

Bir süredir Apple’ın cihazla ilgili çalışmalarını hızlandırdığı mini-LED ekranlı iPad Pro hakkında söylentiler duyuyoruz. Önceki sızıntılara tarafından, 2020’nin ikinci yarısında şirketin 5G bağlantısı destekleyen yeni iPhone modelleri ile birlikte 5G desteğine sahip iPad Pro da sunulacaktı.

Lakin gelen son rapora göre, tabletin lansmanı Apple’ın bileşen tedarikçileriyle arasındaki tedarik zinciri gecikmeleri nedeniyle 2021 baharına ertelendi. Ayrıca Apple’ın yeni iPad Pro modellerinin ufak-LED ekranını üretecek işyeri da emin oldu.

LG Display, Apple’ın yakında olacak olan 10 ve 12 inçlik tabletleri için belli başlı ufak LED ekran üreticisi olarak lanse edildi. Demin resmileşmemiş sızıntılara göre, iPad’lerin yanı sıra 15 ve 17 inçlik yeni çıkacak MacBook Pro’ların ekranlarının da LG Display kadar üretilmesi bekleniyor.

Apple’ın neden ufak-LED ekranlara geçiş yapmak istediğinden de özet olarak bahsedecek olursak, mini-LED ekranlar parlaklık, renk üretimi ve zorlama tüketimi açısından OLED ekranlara aynı performans karşılayan fakat daha ince ve daha hafif paneller olacak. Buna ek olarak, Apple’ın ana ekran tedarikçisi olan Samsung Display ile olan anlaşmaların da değişeceği konuşuluyor. Keza yeni ufak-LED ekranlı iPad Pro keza de bu süreç hakkında kısa vakit içerisinde daha net bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.