DOLAR 32,1756
EURO 35,0013
ALTIN 2.500,23
BIST 11.067,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Mimar Sinan’ın torunları geçmişinden ilham alarak geleceğini tasarladı

03.05.2022
A+
A-

Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Çerkezköy’de anaokulu öğrencilerinin hayal güçleriyle tasarladıkları eserler beğeniye sunuldu. Türkiye Mimarlar Odası Çerkezköy Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte minik mimarlar, hazırladıkları eserleri görücüye çıkardı. Anıtkabir’den Selimiye Camii’ne, Galata Kulesi’nden havuzlu bahçeli evlere kadar eserlerinin tanıtımını yapan öğrenciler, mimarlığa bakış açılarını ve hayal güçlerini konuşturdular.

Mimar Sinan’ı Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçedeki anaokulunu pilot okulu olarak seçtiklerini belirten Mimarlar Odası Çerkezköy Şube Başkanı Sinan Meral, “Çocuklarımızın Mimar Sinan’ın eserleri ya da hayal ettikleri herhangi bir eseri aileleri ile birlikte yapması için bu projeyi ürettik. Bu projeye 90 ailemiz katıldı. Biz bunların içindeki 5 projeyi Çerkezköy Kaymakamlığı’na, 5 projeyi Belediye Başkanlığı’na, 5 projeyi de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaretlerimizde götüreceğiz. Ayrıca projeler arasından seçtiğimiz eserleri yerel ve ulusal olarak açacağımız sergilerde kullanmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Gökçeli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.