DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Microsoft SQ1’li Surface Pro X sahnede

02.10.2019
A+
A-

Surface Pro X’te bizleri en çok şaşırtan detaylardan bir tanesi Microsoft’un kendi işlemcisi Microsoft SQ1‘den güç alması oldu. ARM destekli işlemci ile temel bilgisayar işlemlerini rahatlıkla halledebileceğiniz bilgisayar, x86 tarafından desteklenen uygulamalara destek vermeyecek. Bilgisayarda sadece ARM destekli uygulamalar kullanılabilecek. İşletim sistemi tarafına ise Windows 10 (ARM) eşlik edecek.

13 inçlik bir ekrana sahip olan bilgisayarın ekran çözünürlüğü ise 2880×1920 piksel şeklinde. 1400:1 kontrast oranı sunan ekranın ppi değeri ise 267. Tasarımsal olarak Surface Pro 7’yi andıran cihaz, kalem ile birlikte geliyor.

Bilgisayar x86 uyumlu programları çalıştırmayacak olsa da bazı özel programlara bünyesinde yer verecek. Adobe tarafında yapılan iş birliği ile birlikte Adobe Fresco uygulaması, Surface kalemi ile başarılı bir çizim deneyimi elde etmenizi sağlıyor.

Güncellenecek…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.