DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Microsoft bir platformun daha fişini çekiyor! naklen yayın izlemek için çoğu alternatif yayınlama platformu mevcut. Fakat Microsoft, yeni bir karar ile…

24.06.2020
A+
A-

CANLI YAYIN izlemek isteyenler için piyasada çoğu yayın platformu mevcut. Bunlardan başı çeken ise Amazon‘un sahip olduğu Twitch. Twitch’in ardındaki ise Facebook Gaming, YouTube Gaming ve Mixer gibi büyük platformlar da kullanıcılar kadar seçim ediliyordu. Ancak Mixer, uzun zamandır uygun sayması ile dikkatleri üstüne çekmişti.

Mixer Partners, streamers, and community – today, we’ve got some very big news for you.

While we’ve decided to close the operations side of Mixer, we’re officially partnering with @FacebookGaming and we’re cordially inviting all of you to join.

? https://t.co/E1eMDvjYQb pic.twitter.com/554hHAXfaB

— Mixer (@WatchMixer) June 22, 2020

Platformu canlandırabilmek için büyük anlaşmalar yapan Mixer, Shroud ve Ninja gibi yayıncıları milyon dolarlar karşılığında kendi platformuna katmıştı. Ancak görünüşe bakılırsa, platformun canlanması için bu hamleler de tatmin edici olmamış. Mixer’in Twitter sayfasından yapılan bir bildiri ile birlikte, platformun kapatılacağı ve Facebook Gaming ile ortaklık kurulacağı açıklandı. Mixer kullanıcıları ve yayıncıları için de bazı kolaylıkların sağlanacağı belirtildi.

Mixer için alınan kapatma kararı ise çoğu kişiyi sinirlendirmiş durumda. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, platformda var olan hataların giderilmesi yerine böyle bir saldırı yapmayı seçim ettikleri için Microsoft’u eleştirdi. Mixer ile partnerliği bulunan yayıncılar ise, Facebook Gaming’e geçtiği taktirde partnerliklerine devam edebilecekler.

No matter where you choose to stream, the world is better with your gaming content in it. Birli the operations side of @WatchMixer is closing, we are inviting the Mixer Community to #FacebookGaming. More details: https://t.co/fRI2CBlTbZ pic.twitter.com/FVRTF9APVD

— Facebook Gaming (@FacebookGaming) June 22, 2020

Konuyla ilgili bir yorumlama da Facebook Gaming‘den geldi. Atılan Twitter gönderisi ile birlikte, “Nerede yayın yaptığınız kayda değer yok, dünya üretmiş olduğunuz oyun içerikleri tamamen daha iyi.” biçiminde bir açıklamada bulundu.

CANLI YAYIN izleyeceğiniz zaman siz hangi platformu tercih ediyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.