DOLAR 32,4855
EURO 34,8159
ALTIN 2.417,46
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Michalkin kazandı, Satybaldiev’in ekibi puan itirazı yaptı!

09.11.2022
A+
A-

Moskova’da hafta sonunda GSU kemer maçı için son anda ringe çıkan Türk boks kulübü EC Boksing’in yarı ağır sıklet sporcusu İgor Michalkin, Kırgız boksör Dilmurod Satybaldiev’e karşı galip geldi. Dünya sıralamasında altıncı durumda olan Kırgız sporcu, Türk kulübün boksörü karşısında favori olarak maça çıkmasına karşın, ringden mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmaya iki hafta kala maç için bilgi verilen İgor Michalkin, bu sürenin bir kemer maçına hazırlık için çok az olmasına karşın karşılaşmaya hazırlandı. EC Boksing eski dünya şampiyonu Rus boksör Michalkin, önemli bir zafere imza atarak rakibini mağlup etti. Karşılaşmanın ardından dünya sıralamasındaki yeri etkilenen Dilmurod Satybaldiev’in ekibi, tüm dünyadaki boksörlerin kayıtlarını tutan Boxrec isimli kuruluşa başvurarak, mücadelenin bir dostluk maçı olduğunu ve bu nedenle puanlamanın geçersiz olmasını istedi.

Erol Ceylan: “Buna fırsat vermeyeceğiz”

Bu duruma itiraz eden EC Boksing Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan, “Karşılaşma yapılmadan önce bunun bir kemer maçı olduğunu ve puanlamanın kayıtlara bu şekilde geçmesi gerektiği konusunda anlaştık. Onlar bu maça ‘kesin alırız’ gözüyle baktıkları için itiraz etmediler, fakat karşılaşmayı biz kazanınca konuya farklı yaklaşarak sporcumuzun hakkını yemek istediler. Fakat biz buna fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.