DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Metaverse’de İlk Kez Futbol Maçı Yayınlandı: Bunu da Görmedik Demeyiz

03.05.2022
A+
A-

Metaverse, her geçen gün hayatımızın bir parçası oluyor. Sanal evren olarak bilinen platformda mağazalar açılıyor, arsa satın alınıyor hatta bazen de etkinlikler düzenleniyor. Tüm bunlarla dikkatleri üzerine çeken metaverse’de, bu kez de futbol müsabakası yayınlandı.

Dünyanın en iyi liglerinden Seria A’da oynanan Milan-Fiorentina maçı, Afrika ve Orta Doğu’daki taraftarlar için ayrıca metaverse’den de sunuldu. ‘’The Nemesis” isimli Metaverse’deki Seria A odasından’ yayınlanan maç, dünyada canlı olarak Metaverse’de izlenen ilk futbol müsabakası oldu.

İtalya Ligi’ndeki maç, Metaverse’den yayınlandı

Seri A’da oynanan AC Milan-Fiorentina maçı oldukça büyük öneme sahipti. Liderlerin mücadele ettiği maç Metaverse’de yayınlanırken, izleyicilerin oyun odasında bulunan çeşitli özelliklerle de etkileşime geçmesine imkân sağlandı.

Sanal dünyada yayınlanan maçla ilgili olarak Serie A CEO’su Luigi De Siervo, “Metaverse’de bir futbol maçı yayınlayan ilk kişi olmayı seçtik, çünkü teknolojik yenilik sınırının Serie A gibi modern bir lig için son derece önemli olduğuna inanıyoruz.” İfadelerini kullanırken, “Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA), Z kuşağının baskın varlığı ve yeni gelişmelere karşı özel duyarlılığı nedeniyle bizim için stratejik bir alanı temsil ediyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

İtalyan devlerinin Metaverse’de oynandığı müsabaka için, Blockchain teknoloji firması ConsenSys ve video oyun platformu The Nemesis ile iş birliği yapıldı. Yapılan bu iş birliğiyle metaverse’deki ilk futbol müsabakası da yayınlanmış oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.