DOLAR 32,5069
EURO 34,7940
ALTIN 2.417,90
BIST 9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Mercedes-Benz Vision EQS tanıtıldı!

10.09.2019
A+
A-

Hali hazırda piyasada olan elektrikli araçların bundan çok daha kısa sürede 100 km hıza ulaşabildiğini belirtmek isteriz. Hali hazırda Vision EQS bir konsept araç olduğu için üretim hattında görme ihtimalimiz oldukça düşük.

Mercedes, Volkswagen’in MEB mimarisi ile benzer şekilde birden fazla modele adapte olabilen modüler bir elektrikli araç platformu geliştirmeye odaklanmış durumda. Bu sayede Mercedes hem paradan tasarruf edecek, hem de piyasaya daha fazla elektrikli otomobil sürecek. Daha önce detayları paylaşılan EQC modeli Alman otomobil devinin ilk uzun menzilli elektrikli aracı olacak.

Oldukça dikkat çekici bir iç tasarımı olan araç, koltukları ile tekneleri andırıyor. Çok sayıda geri dönüştürülmüş plastiğin kullanıldığı Vision EQS’de sürdürülebilir malzemelerin kullanımının sistematik olarak geliştirildiği söylendi.

İç kısım, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılmış bir deri alternatifi ile kaplanırken, tavan kaplaması bir miktar geri dönüştürülmüş okyanus atığı plastiğin eklenmesiyle oluşturulan yüksek kaliteli bir tekstilden oluşuyor.

Mercedes-Benz, EQS’yi karbon nötr yaklaşımı ile elektrikliye geçiş sürecini bir adım ileri taşıyacak bir platform olarak kullanıyor. Dünyanın en eski otomobil üreticisinden elektrikli araçlar ile neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.