DOLAR 32,3360
EURO 35,1838
ALTIN 2.245,69
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 12°C
Cum 13°C

Memur Maaşlarına Zam Mı Geliyor? 2022 yılında Memur ve Memur Emeklilerinin Maaşı Ne Kadar Olacak?

01.12.2021
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme zammı açıklanmıştı. Fakat değişkenlik gösteren enflasyon rakamları karşısında memur ve memur emeklileri arasında maaşlarına enflasyon farkı zammı olup olmayacağı merak konusu oldu.

2022 yılında memur maaşlarında enflasyon farkı ne kadar olacak, memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Ayrıntılar haberimizde!

Son günlerde memur ve memur emeklilerince maaşlarında enflasyon farkı ve zammı yaşanıp yaşanmayacağı merak edilen konusu oldu. Memur ve memur emeklilerinin geçtiğimiz aylarda toplu sözleşme zammı açıklanmıştı. Peki, 2022 yılında memur maaşlarında enflasyon farkı ne kadar olacak, memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Memur enflasyon farkı yeni yılda ne kadar olacak, memur ve emekli maaşı zammı belli mi?

En düşük memur maaşı ne kadar?

Eylül ayında imzalanatoplu sözleşmeye göre en düşük memur maaşı bin 700 TL’ye çekildi.

Memur maaşlarına zam gelecek mi?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede alınan zamların şu an eridiğini belirterek ek zam talep etti. Yalçın, toplu sözleşmenin ardından bugüne kadar çeyrek altında yüzde 49, dolarda yüzde 52,16, avroda yüzde 45,2, benzinde ise yüzde 25 artış yaşandığını söyledi. Sendika başkanı, “Temel gıda fiyatlarında, pazardaki sebze ve meyvelerde, ulaşımda ve birçok giderde büyük oranda artış yaşandı. Bu veriler, kamu görevlilerinin alım gücünün azaldığını, mutfakta sıkıntıya düştüklerini göstermektedir” ifadelerini kullandı. Sendika başkanı Yalçın, gelir vergisi oranının yüzde 15’te sabitlenmesini, vergi matrahının yükseltmesini ve üç ayda kur ve enflasyon artışından kaynaklanan gelir kayıplarının telafisini sağlayacak ilave ödemenin yapılmasını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.