Meksika, A(H5N2) Virüsü İle İlgili DSÖ Açıklamasını Reddetti
Meksika, A(H5N2) virüsü hakkında DSÖ’nün açıklamasını reddettiği haberini okuyun. DSÖ’nün görüşü ve virüs hakkında bilinmesi gerekenler burada!
Meksika, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ülkede A(H5N2) virüsü nedeniyle kaydedilen ilk ölümcül vaka açıklamasını kabul etmedi. Sağlık Sekreteri Jorge Alcocer, DSÖ’nün açıklamasını “hatalı” olarak nitelendirirken, ölümcül vakayla ilgili gerçekleri paylaştı.
Meksika Yetkililerinden Açıklama
Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un liderliğindeki Meksika yetkilileri, DSÖ’nün duyurduğu 59 yaşındaki kişinin ölümünün A(H5N2) virüsünden değil, diyabet ve böbrek yetmezliği gibi komplikasyonlardan kaynaklandığını belirtti. Alcocer, DSÖ’nün vakayı yanlış yorumladığını ve doğru bilgileri paylaşmadığını ifade etti.
DSÖ’nün Açıklaması
DSÖ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meksika’da A(H5N2) virüsüne bağlı ölümcül bir vakanın doğrulandığı bilgisi verilmişti. Ancak Meksika yetkilileri, vakadaki ölümün virüsten değil, başka sağlık sorunlarından kaynaklandığını belirtti.
- Meksika’da A(H5N2) virüsüne maruz kalınan ilk insan vakası
- Meksika’da kümes hayvanlarında virüsün görülmesi
- DSÖ’nün vakayı ölümcül olarak duyurması