DOLAR 32,3032
EURO 34,8460
ALTIN 2.412,63
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

MediaTek, Huawei telefonlar için ABD’den izin istiyor! TSMC’nin Huawei için işlemci üretimini durduracak olması sonrasında MediaTek Huawei telefonlar için …

30.08.2020
A+
A-

İşlemci üretiminin engellenmesi Huawei için büyük bir kriz anlamına geliyor. Kendi tasarladığı işlemcileri kullanamayacağını kabullenen Çinli teknoloji devi, Qualcomm ve MediaTek işlemcileri telefonlarında kullanmayı planlamaya başladı. Her iki şirket ile uzun süredir görüşüldüğü belirtilirken, MediaTek’in Huawei’ye işlemci tedarik etmek için ABD’den izin istediği ortaya çıktı. Bu kapsamda özellikle orta ve giriş seviyesi Huawei telefonları önümüzdeki dönemde MediaTek işlemciler ile görme ihtimali ortaya çıktı.

Şirket yaptığı açıklamada “MediaTek, küresel ticaretle ilgili emir ve kurallara saygısını bir kez daha yineliyor ve ABD’ye kurallara uygun bir şekilde izin başvurusunda bulundu.” ifadelerini kullandı.

Huawei, Çin’in en büyük dökümhanesi olan SMIC ile iş yapmaya çalışmıştı. Ancak bu şirketin sahip olduğu üretim teknolojisi, TSMC ile kıyaslandığında oldukça geride kalıyor ve özellikle amiral gemilerindeki işlemciler için yeterli değil.

Sizce MediaTek Huawei telefonlar için işlemci üretme izni alabilecek mi? Düşüncelerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.