DOLAR 32,1822
EURO 34,9839
ALTIN 2.506,72
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

MediaTek Helio P90 tanıtıldı! İşte özellikleri!

13.12.2018
A+
A-

MediaTek, bir süredir konuşulan Helio P90 işlemcisinin tanıtımını gerçekleştirdi. MediaTek Helio P90, son zamanlarda rekabetin iyice güçlendiği yapay zeka tarafında önemli güncellemelerle geliyor.

Gelişmiş bir yapay zeka mimarisine sahip Helio P90, yeni nesil mimarisi ve APU 2.0 yapay zeka işlemci birimiyle dikkat çekiyor. MediaTek’in iddiasına göre Helio P90, endüstri standartlarının önüne geçen 1127 GMACs (2.25TOPs) performansıyla mobil cihazlardaki en üst seviye yapay zeka birimini bünyesinde taşıyor.

Helio P70 ve Helio P60 işlemcilerine kıyasla, 624 Mhz hızında çalışan APU sayesinde yapay zeka uygulamalarında 4 kata kadar daha fazla güç sunan Helio P90, aynı zamanda batarya süresinde de olumlu etki bırakıyor.

Diğer taraftan Helio P90, Google Lens ve artırılmış gerçeklik platformu ARCore ile de tam uyum gösteriyor. Bu sayede MediaTek ve Google arasında yürütülen iş birliği doğrultusunda üreticiler ARCore ve Lens destekli güçlü uygulamaları cihazlarına entegre edebilecekler.

Elbette yapay zeka odaklı kamera deneyimi de unutulmamış. MediaTek yeni işlemcisinde yapay zeka odaklı kamera deneyimleri için özel olarak tasarlanan imaj sinyal işlemcisi (ISP) sayesinde düşük ışık veya hareket durumunda bile üst seviye yüz ve ortam tanıma performansı vaat ediyor.

MediaTek’in yeni gözdesi ayrıca sanal gerçeklik, yüz tanıma, gerçek zamanlı imaj güzelleştirme, derin makine öğrenimi, obje ve ortam tanıma, gerçek objeleri sanal gerçeklikle birleştiren hızlı karma gerçeklik gibi uygulamaları da destekliyor.

Peki MediaTek Helio P90 özellikleri neler?

Biraz daha detaylara indiğimizde MediaTek’in yeni işlemcisi Helio P90, 12 nm sekiz çekirdekli bir tasarımla geliyor. 2.2 GHz hızda çalışan iki Arm A75 ve 2.0 GHz hızında çalışan altı A55 işlemcinin bir araya getirildiği Helio P90 aynı zamanda bünyesinde Imagination Technologies PowerVR GM 9446 grafik işlemci ünitesine (GPU) yer veriyor.

Yüksek hızlı Cat-12 (DL) / Cat-13 (UL) 4G LTE modemiyle dual SIM, dual VoLTE, 4G LTE ve WorldMode protokollerini de destekleyen işlemci, 4×4 MIMO ve 256QAM desteği sayesinde kalabalık alanlarda bile yüksek hızlı veri aktarımı gerçekleştirebilecek. Diğer yandan 2×2 802.11ac ve Bluetooth 5.0 teknolojileri de destekleniyor.

Kamera tarafında ise 48 Megapiksellik büyük kamera ya da 24 + 16 Megapiksel çiftli kamera kullanımını da destekleyen Helio P90, saniyede 30 kare (30 FPS) hızla 48 Megapiksel yada HD kalitesinde 480 FPS süper yavaş hızlı çekim yapabiliyor. Üçlü imaj sinyal işlemci seti (Triple ISPs) teknolojisiyle sağlanan 14-bit RAW ve 10-bit YUV işleme gücü de işlemci ile birlikte kullanıma sunuluyor.

Helio P90’a sahip akıllı telefonları yapılan açıklamaya göre 2019 yılı birinci çeyreği itibariyle piyasada görebileceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.