DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

MEB’den YKS için çevrimiçi sınavlar! İşte tarihler Üniversite sınavı YKS’ye yaklaşık 1 ay kalırken MEB’den manâlı bir hamle geldi. YKS için çevrimiçi deneme…

28.05.2020
A+
A-

Öğrencilerin sınava hazırlanmasına katkı temin etmek nedeniyle çevrimiçi çözümlü mini test sınavları yapılacağı duyuruldu. İki oturum halinde yapılacak ve bunlardan ilki 30 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. 19:00 başlayacak olan ve 70 dakika sürmesi planlanan birincil oturum YKS kapsamındaki tüm dersleri kapsayacak.

İlk oturumda Matematik ile Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden 15’er, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe derslerinden 5’er almak üzere toplam 60 soru yöneltilecek. İkinci oturum ise İngilizce’den olacak, saat 21.00’de başlayacak, 30 dakika sürecek ve oturumda 20 soru yer alacak.

Çevrimiçi ufak test sınavlarının ilki 30 Mayıs’ta, 2’ncisi 6 Haziran’da, 3’üncüsü 13 Haziran’da, 4’üncüsü ise 20 Haziran’da yapılacak. Her küçük deneme 2 oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınava yeralma isteyen öğrenciler her 2 oturum için de tescil yaptırmak zorunda olacak. Öğrenciler, “http://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx” adresinden kayıt olabilecek.

Ön tescil imtihan saatinden 15 dakika öncesine dek devam edecek ve öğrenciler 15 dakika öncesinden antre yaparak umma odasında bekleyebilecek. Soruların dürüst cevapları ve çözümleri benzer gün saat 21.30’da Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün devlete ait “Youtube” kanalından yayımlanacak.

Çevrimiçi deneme sınavı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.