DOLAR 32,5385
EURO 34,8782
ALTIN 2.431,80
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Maske ile Koronavirüsü Hafif Atlatmak Mümkün

03.10.2020
A+
A-

Dünya Sağlık örgütü maske takarken ağız, burun ve çenenin tam anlamıyla kapatılarak takılması gerektiğini ve maskenin yanlarında hava girebilecek hiçbir boşluğun olmaması gerektiği uyarısında bulundu. Bilim insanları, Kovid-19’dan korunmak için maske takarken özellikle burnun açıkta bırakılmasının, maske takılmamasıyla tamamen eş değerde olduğunu belirtti. Ayrıca yapılan açıklamalarda, maskeyi taktıktan sonra maskeye dokunulmaması gerektiği ve çıkarılırken de ellerin iyice yıkanması gerektiği ifadeleri yer alıyor.

FAYDASI OLMAZ

Kanada’da Toronto Ryerson Üniversitesi’nden epidemiyolojist Prof. Tim Sly, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede maske takmanın hayati önem taşıdığını vurguladı. Prof. Tim Sly, ‘Ancak gerektiği gibi takılmalı. Yoksa hiçbir faydası olmaz. Bir anlamda yasak savmak için takılmış olur’ diyerek doğru kullanım gerektiğinin altını çizdi.

Enfeksiyon kontrol uzmanı epidemiyolojist Colin Furness da burnu kapatmadan maske takılması eğiliminin gittikçe yaygınlaştığına vurgu yaparak, ‘Burnu açıkta bırakmakla maske takmamak arasında fark yok’ açıklamasında bulundu. Uzmanlar, maskelerin özellikle konuşurken çıkarılmasının yanlış olduğunu ve boyunda ya da kulağa asılı şekilde durmaması gerektiğinin de altını çiziyor. Yeni tip koronavirüsün, ağız ve burundan yayılan çok küçük damlacıkların yine ağız ve burundan solunmasıyla bulaştığı unutulmamalı. 

MASKE, KORONAVİRÜSÜN HAFİF GEÇİRİLMESİNİ SAĞLAR

Maskenin önemine değinen Prof. Sly, ‘Araştırmalar, maske takmanın virüse karşı 2-3 kat daha fazla koruma sağladığına ve hastalık taşıyan kişinin virüsü yaymasının önlenmesinde çok daha etkili olduğuna işaret ediyor’ ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz hafta ABD’de California Üniversitesi tarafından yayınlanan bir araştırma, maske takmanın Kovid-19’u daha hafif atlatmaya olanak sağlayabileceğini açığa çıkarmıştı.

İLİşKİLİ HABERLER Çapa'da Maskesiz Vatandaş, Sağlık Çalışanlarına Şiddet Uyguladı!

Çapa’da Maskesiz Vatandaş, Sağlık Çalışanlarına Şiddet Uyguladı!

Koronavirüsü Öldüren Maske Yapıldı!

Koronavirüsü Öldüren Maske Yapıldı!

Nanoteknolojili Sıvı ile Maskenin Ömrü 7 Güne Uzadı

Nanoteknolojili Sıvı ile Maskenin Ömrü 7 Güne Uzadı

Maske Takmadıkları İçin Uyaran Çocuğu Darp Ettiler

Maske Takmadıkları İçin Uyaran Çocuğu Darp Ettiler

İLİşKİLİ GALERİLER Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemini Güçlendirin!

Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemini Güçlendirin!

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Merve Boluğur Maskesiz Görüntülendi

Merve Boluğur Maskesiz Görüntülendi

Bunu Da Moda Yapmazsınız Artık! Pandemi Dönemine Damgasını Vuran Maske Modası

Bunu Da Moda Yapmazsınız Artık! Pandemi Dönemine Damgasını Vuran Maske Modası

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.