DOLAR 32,5788
EURO 34,9797
ALTIN 2.428,46
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Maske fiyatları tavan yaptı Çin’deki fabrikaların %77’si üretime başladı

11.02.2020
A+
A-

Yeni korona virüs salgını nedeniyle Çin’de maske ve koruyucu tıbbi giysilere olan ihtiyaç olağanüstü bir şekilde artınca arz sıkıntısı yaşanmaya başlanmıştı. Ülke çapında birçok fabrikanın da kapalı olması nedeniyle talebin karşılanmasında ciddi sorunlar yaşanıyordu. Çin, talebi karşılamak için ithalata başlamış, başta Türkiye olmak üzere birçok ülke de maske yardımı yapmıştı.

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, ancak Çin’de bugün itibarıyla maske ve koruyucu tıbbi malzeme üreticilerinin yüzde 77’si üretime başladı. Çin Ulusal Kalkınma ve
Reform Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Bahar Bayramı tatilinin ardından çalışanların işe dönmeye başladığı ancak maske başta olmak üzere koruyucu malzemelerde halen yetersizlik görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, bir sonraki adımda ilgili işletmelerin tamamının faaliyetlerine devam edeceği ve bu alandaki tedarikin artırılması için çalışacağı kaydedildi.

Maske ve koruyucu giysi sorunu Dünya Sağlık Örgütü’nün de gündeminde. Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, maske gibi kişisel koruyucu ekipmanların eksikliği sorununa vurgu yaparak “Küresel pazar ciddi şekilde bozuldu. Maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlara olan talep normal seviyenin 100 katı ve fiyat normal seviyenin 20 katı. Bu eksiklik, kişisel koruyucu ekipmanların yaygın ve uygunsuz kullanımıyla daha da artmaktadır” ifadesini kullandı. Ghebreyesus, ilk olarak salgınla mücadele için sağlık çalışanlarının, ardından hastalar ve onlara bakanların ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.