DOLAR 32,5798
EURO 34,9832
ALTIN 2.425,63
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Masala Çayının Faydaları Nelerdir?

10.10.2021
A+
A-

Masala çayı, karışık baharatlı çay anlamına gelen bir Hint içeceğidir. Masala çayı nasıl demlenir? Masala çayının faydaları nelerdir?

Masala çayı, karışık baharatlı çay anlamına gelen bir Hint içeceğidir. Masala çayı 3 temel üründen yapılır. Manda sütü, çay ve baharatların karışımı ile yapılan masala çayı için inek sütü de kullanabilirsiniz. Masala çayı nasıl demlenir? Masala çayının faydaları nelerdir?

MASALA ÇAYI TARİFİ

Malzemeler

– 2 adet kabuk tarçın

– 4 adet kakule tohumu

– 5 adet karanfil

– 3 adet karabiber tanesi

– 3 adet anason

– Yarım çay kaşığı zencefil

– 2 su bardağı manda sütü

– 2 su bardağı su

* 2 yemek kaşığı siyah çay

– Tatlandırmak için isteğe bağlı olarak şeker ve ya  bal

MASALA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Öncelikle tarçın, kakule ve karanfili bir havanda dövüp blenderda çekerek toz haline getirin. Ardından büyükçe bir demlikte suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine toz halindeki baharatları, karabiber tanelerini, zencefili, anasonu ve siyah çayı ekleyerek 4 ila 5 dakika kaynatıp içerisine 2 bardak sütü yavaşça ekleyin. Tercihe göre bal veya şeker ekleyip tatlandırabilirsiniz. Masala çayınızı iyice karıştırarak kısık ateşte demlenmeye bırakın ardından altını kapatarak yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirerek tüketin.

MASALA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

– Şişkinlik ve gaz gibi sorunları önlemeye yardımcıdır.

– Yorgunluk ve stres gibi etkileri azaltır.

– Sindirimi kolaylaştırmaktadır.

– Soğuk algınlığını hafifletir.

– Antioksidan etkisi vardır.

– Kan şekerini dengeler.

– Tokluk hissi verir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.