DOLAR 32,3806
EURO 34,7650
ALTIN 2.394,20
BIST 10.228,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Bebeklerde Nefes Alamama

13.06.2020
A+
A-

Yeni doğmuş ya da belirli bir döneme gelmiş olan bebeklerde çok ayrı sıhhat sorunları görülür. Bunların solunumla alakalı olanlarının her daim çok önemli olduğunu anlatmak gerekli. Özellikle bebeklerde nefes alamama bunların başında geliyor. Ailelerin panik yapmasına niçin olan bu rahatsızlığın aşağı iyice neyin yattığını bilmek şart. Haberimizde bunun bütün detayları var.

Bebeklerde Nefes Alamama Nedir?

Bebeklerin nefes alma ve verme esnasında karşılaşmış oldukları problemlerden dolayı  zorluk yaşamaları son derece sıkıntılı bir işlem demektir. Bunun istatistiksel olarak karşılığına baktığımız zaman yeni doğmuş olan bebeklerin yüzde 15’lik kısmında böyle bir sorunun olduğunu görüyoruz. Geç erken doğmuş olanlarda ise oran yüzde 29 şeklindedir.

Bebeklerde Nefes Alamama Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde nefes alamama belirtileri şöyledir;

Bir dakika içinde nefse alma ver vermenin 20 ve 40 arasındaki bir rakama eşit gelmesi, bu konuda önemli bir sorunun olduğunun en muhabere kanıtıdır. genelde bu duruma taşipne denilir. Bebekler nefes alma ve verme sırasında genel olarak inlerler. İdrar çıkışlarında çok net bir azalma görülür. Bunun yanı sıra özellikle bebeğin fazla halsiz olması, bu konuda bir sıkıntı olduğunun en net kanıtları içindedir. Meme emme konusunda sorunlar görülebilir. Çoğunlukla bebek buna dair çok istekli değildir. zaman zaman solunum kesilmesi eşlik eder. Burnun kanat kısmında açılıp kapanma görülür. Bebeklerde yaşanan nefes alamama sorununun bir öteki belirtisi ise göğüs kafesinin olduğu yerde ortaya meydana çıkan çekilmelerdir.

Bebeklerde Nefes Alamama Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde nefes alamama nedenleri aralarında özellikle doğuştan olan gelen birtakım hastalıklar birincil sırada yer alır. Bunların içinde akciğer hastalıklarına fazla sık rastlanır. zaman zaman görülen metabolizma hastalığı da en dikkat çekici gerekçelerin içinde öne çıkar. Bunun yanı sıra taşipne, nefes darlığına niçin olan bir rahatsızlıktır. Birtakım enfeksiyonların da buna niçin olduğu aşina bir gerçektir. Konjinental yürek kusurlarını da sebepler içinde sayabiliriz. Bebeklerde nefes alamama gerekçeleri arasında erken doğum da laf konusudur.

Oldukça fazla olan bu nedenlerin içinde hangisini temel gerekçe olduğunu öğrenmek ise doktorların yapacakları testlerden daha sonra emin olur.

Bebeklerde Nefes Alamama Durumlarına Ne İyi Kazanç?

Bebeklerde nefes alamama sorunu son derece ciddidir. Bundan dolayı hiçbir şekilde ihmale gelmez. İşte bu yüzden bunu bir doktora uymak ve sorunun çözümünü beklemek en akla yatkın olanıdır. Bunun yanı sıra bilhassa solunum yolları enfeksiyonundan dolayı böyle bir problem söz konusu ise evde müdahale yapılabilir. Bunların içinde tavuk suyuna üretilmiş olan çorba çok çabuk bir biçimde sonuç almanızı sağlar. Zencefil kullanımı da her daim tavsiye edilir. Çünkü genellikle antiviral olduğu için etkilidir. Son olarak balın nefese mükemmel geldiğini hemen söyleyelim.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.