DOLAR 32,3615
EURO 34,7672
ALTIN 2.396,20
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Mars’a helikopter gönderilecek!

12.05.2018
A+
A-

NASA, Mars için geliştireceği mini bir otonom helikopter ile Mars yüzeyi araştırmalarına bir yenisini ekleyecek. Helikopter, yüzeydeki gezici robotların ve uyduların ulaşamadığı görüntüleri toplayacak. Bu sayede Mars hakkında ayrıntılı bir inceleme yürütülebilecek.

1.8 kilogram ağırlığındaki helikopterin pervaneleri 3000 rpm hızda dönecek. Bu, normal bir helikopterden yaklaşık 10 kat fazla dönüş hızı anlamına geliyor. Helikopter bu sayede, Dünya’dakinden çok daha düşük olan Mars atmosfer yoğunluğunda havada kalabilecek. Ayrıca helikopterin geceleri de çalışabilir durumda kalması için ayrı bir ısıtma sistemi de kullanılacak.

Yeni Falcon 9 fırlatıldı!

Space X’in sık sık kullandığı roketi Falcon 9, güncellendi. Çok daha fazla geliştirilen roketin özelliklerine ilişkin bilgiler ve ilk kalkışına, haberimizden ulaşabilirsiniz.

Pervaneleri yüksek hızda dönen bu helikoptere, güneş pilleri ile güç sağlanacak. Tam şarj sonrasında test edilecek helikopterin, 10 metre yüksekliğe çıkabilmesi hedefleniyor. İlk uçuşu için hedeflenen havada kalma süresinin ise 30 saniye olduğu belirtiliyor. Testlerin ardından helikopter, yüzlerce metre yüksekliğe çıkabilecek ve 90 saniyede havada kalabilecek.

2013’ten beri helikopterin geliştirilmesinde çalışan NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı, bu uçuşlar ile Mars keşfini daha kapsamlı yürütüleceğini belirtiyor. Ayrıca helikopter, dünya üzerinden bir kullanıcının komutları ile yönlendirilebilecek.

Aşağıdaki video ile helikopter hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.