DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Marmaris’ten yapılacak en güzel beş rota önerisi

15.08.2018
A+
A-

1- Marmaris’ten Değirmenyanı, Hisarönü, Kız Kumu Plajı, Turgut Şelalesi, Selimiye, Orhaniye, Avlana ve Bozburun rotası

Bir tarafınızda dağ boyunca yayılmış çam ormanları, diğer tarafınızda masmavi deniz manzarası eşliğinde ilerlerken, radyoda çalan Yunan ezgileri ile içinizin kıpır kıpır olacağını garanti ettiğimiz bir rota Marmaris – Datça arasında sizi bekliyor. 

Marmaris’ten yapılacak en güzel beş rota önerisi

Datça yolunda Değirmenyanı Beldesi’ne bağlı Bördübet‘ten geçerek, Hisarönü Körfezi’nde yer alan ‘Altınkum’ ve ‘Kızkumu’ Plajlarında deniz molası vermenizi, öğle yemeğini ise ‘Delikliyol Deniz Restoran’ nam-ı diğer Mehmet’in Yeri’nde yemenizi tavsiye ederiz. Taş duvarları ardına saklanmış eşsiz denizi ile Selimiye, hemen ardından mükemmel manzarası ile, butik otelleri önünde uzanan birkaç metreye sıkıştırılmış plajı ile sakin bir koya benzeyen Bozburun’da bu rotayı tamamlayabilirsiniz. Dönüşte yolu biraz uzatarak 1. Derece sit alanı olmasından dolayı hiçbir şeye dokunulmamış, küçük ama sakin Turgut Şelalesi’nde serinleyebilirsiniz. Şelaleden sonra, Marmaris’e dönüş yolunda Orhaniye’de gün batımına denk gelirseniz ne ala. Küçük balıkçı tekneleri ve büyük yatların yan yana demir attığı bu koyda, kiremit rengi olan toprak batan güneş ile kızıllığın doruğuna ulaşarak, size romantik manzara sunacak. Bu arada Orhaniye’de koy boyunca sıralanmış birçok restoran mevcut.

Marmaris’ten yapılacak en güzel beş rota önerisi

Marmaris’ten yapılacak en güzel beş rota önerisi

 2- İncekum, Sedir Adası, Akyaka, Akbük

class=’cf’>

5- Turunç Köyü, Amos Antik Kent ve Kumlubükü

Marmaris’e bedenen yakın ama ruhen çok uzak bir yerde hissedeceğiniz Amos, bu bölge için önereceğimiz bir diğer rota. Bu rotadaki ilk durak olan Turunç ise Marmaris’e yaklaşık 20 km, İçmelere ise 12 km kadar uzaklıkta yer alıyor. Dağ yolunu takip ettiğinizde, Turunç sahiline varacaksınız. Burası oldukça küçük bir merkeze sahip. Konaklama için birçok alternatifin olduğu Turunç’ta sahil boyunca her yerden denize girebiliyorsunuz.

Marmaris’ten yapılacak en güzel beş rota önerisi

Turunç’tan sonra, Amos levhalarını takip ederek, Amos Antik kentini ziyaret edebilirsiniz. Amos Koyu’nun tepesine kurulan şehirden geriye sadece Antik Tiyatro ve Seyir Tepesi kalmış. “Çok antik şehir gördüm, görmesem de olur” diye düşünüyorsanız yanılırsınız. Çünkü Marmaris’teki en güzel manzaralardan biriyle karşılaşacaksınız. Bir yanınızda yat kulübünün yer aldığı, Amos Koyu’na göre biraz daha lüks, sürat teknelerinin fink attığı, uzun sahili ile Kumlubükü, diğerinde Amos Koyu.. Amos Koyundaki Profesörler Sitesi’nde yer alan Amos Restoran, temiz soyunma kabini ve duşların bulunduğu herkese açık bir tesis. Restoranın önü ise plaj. Dağ taş yürüyüp, terleyenler için dönüş yolundan önce kısa bir mola olabilir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.