Marmaray’da Yolcu Kavgası ve Darbe Olayı
Marmaray’da yaşanan yolcu kavgası ve darbe girişimi detayları, olayın gelişimi ve etkileri hakkında güncel bilgiler. Güvenlik ve ulaşım açısından önemli gelişmeler.
Olayın Detayları ve Gelişmeleri
Olay, dün saat 16.45 civarında Marmaray Süreyyapaşa İstasyonu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tren içerisindeki yolcular arasında yaşanan küçük bir anlaşmazlık, kısa sürede büyüdü. Özellikle, iki çocuk annesi D.E. ve bir kadın yolcu arasında, yer verme konusunda çıkan tartışma, ortamın gerilmesine neden oldu.
Bu sırada, tren hareket halindeyken, E.D. (50) isimli şahıs, D.E.’yi fiziksel olarak darbetti. Olayın hemen ardından, tartışmaya diğer bir şahıs olan İ.A. da karıştı ve arbede büyüdü. Çocuklar ve yolcuların korku dolu anlar yaşadığı olay sırasında, durakta bulunan bazı kadın yolcular, paniğe kapılan çocukları sakinleştirmeye çalıştı. O anlar, bir yolcunun cep telefonu kamerasına yansıdı ve olayın görgü tanıklarının anlatımıyla kayda alındı.
Polis ve Sağlık Ekiplerinin Müdahalesi
İhbar üzerine bölgeye hızla ulaşan polis ve sağlık ekipleri, olaya müdahale etti. Kavga sırasında darbedilen D.E., olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. Yapılan muayenede, D.E.’nin burnunda kırık tespit edildi ve acil tedaviye alındı.
Şüphelilerin Yakalanması ve Gözaltı Süreci
Şikayetçi olan D.E.’nin ifadesi doğrultusunda, olay yerinde bulunan İ.A. gözaltına alındı. Aynı zamanda, olayın ardından yapılan çalışmalarda, E.D. isimli şahıs da yakalandı. Gözaltına alınan iki şüpheliden İ.A., işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilerek serbest bırakıldı. E.D. hakkında ise, “kasten yaralama” suçundan adli soruşturma devam etmektedir. Olayla ilgili detaylar ve gelişmeler, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle de doğrulanmaktadır.