DOLAR 32,3623
EURO 34,6594
ALTIN 2.381,45
BIST 10.190,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Mangal Mide Kanserini Tetikliyor

22.10.2020
A+
A-

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan mangal, küçüğünden büyüğüne neredeyse herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Çeşitli et türlerinin mangalda yapılarak servis edilmesi mümkün, fakat sürekli mangalda pişirilen yemeklerin tüketilmesi sağlık açısından olumsuz etkilere sahip. 

Mangalda pişirilmiş yiyecekler ile ilgili açıklama yapan Dr. Necdet Yetim, ara sıra yemenin bir sakıncası olmadığını, fakat sık sık tüketmenin mide kanseri bakımından sakıncalı olduğunu aktardı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından da mangalın sık yapılmasının, çeşitli tehlikeleri beraberinde getirdiği biliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, yüksek ateşte pişirilen yemeklerin çok tüketilmesinin zararından bahsederken, bazı pişirme yöntemlerinin kimyasallar oluşturması nedeniyle mideyi tahriş ettiğini ve bunun sonucunda ülser, kanser  gibi hastalıkların çıkabildiğini aktardı. Ayrıca pişirme yöntemleri sebebiyle, mideye en çok zararı olan yiyecek gruplarından bahsen Uzm. Dr. Yetim, ‘Bunların başında özellikle et grubu yiyecekler gelmektedir. Etlerin direkt ateşte pişirilme sırasında ya da tütsülenme sırasında ortaya çıkan kimyasallarla midenin çok etkilendiği ortaya çıkmıştır. Direkt alevli ateşlerde iyi hazırlanmamış mangal ateşinde yiyeceklerin pişirilmesi doğru değil. Arada bir yenilirse sakıncası olmaz ancak sık sık yemek mide kanseri açısından sakıncalıdır.’ ifadelerini kullandı.

İLİşKİLİ HABERLER Mide Ağrısı Nasıl Geçer

Mide Ağrısı Nasıl Geçer

Mide Kanserinin Belirtileri

Mide Kanserinin Belirtileri

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

Mide Yanmasını Doğal Yöntemlerle Azaltın

Mide Yanmasını Doğal Yöntemlerle Azaltın

İLİşKİLİ GALERİLER Mide Ağrısına İyi Gelen Besinler!

Mide Ağrısına İyi Gelen Besinler!

Mide Ağrısını Bu Yollarla Durdurun

Mide Ağrısını Bu Yollarla Durdurun

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

Kanser Riskini Yüzde 20 Oranında Arttırıyor!

Kanser Riskini Yüzde 20 Oranında Arttırıyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.