DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Manda Sütü Astıma İyi Gelir mi? Manda Sütü Fiyatı

16.09.2020
A+
A-

Manisa’da besicilik yapan Ayhan Dolman, mandaların sütünün yararlı olduğunu ve astım hastalığından manda sütü ile kurtulduğunu ileri sürdü.

Manda sütü kilo satış fiyatının 7 lira olduğunu ve neredeyse inek sütünden 5-6 kat fazla olduğunu söylüyor Ayhan Dolman. Birçok ilden sipariş aldığını belirten Dolman, çiftlikle de uğraştığını, 350 dönüm arazinin 50 dönümünü manda beslemek için uygun biçime getirip, onlar için çamurlu gölet de yaptığını anlatıyor. 50 mandası bulunan Ayhan Dolman, iyi bir mandanın gün içinde 10-11 kilo kadar süt verebileceğini söylüyor. Taleplere yetecek kadar manda sütünün olmadığını da belirtiyor. Dolman, ‘Bende astım hastalığı vardı. Şu anda yok, ilaç kullanmıyorum. 4 yılda iyileştim. Manda sütünü, yoğurduğunu hergün yerim. Daha önce bu kadar iyi geldiğini bilmiyordum, işin içine girince öğrendim. Doktorlara da bunu söyledim. Bana manda sütünün çok iyi bir gıda olduğunu söylediler. İçimi de kolay, kokusu yok. Kolesterol oranı çok az’ diyerek astımı manda sütü ile yendiğini ileri sürüyor.

MANDA SÜTÜ VİTAMİN DEPOSU

Yüzde 7-8 yağ oranı olan manda sütünün, kolesterol değeri diğer sütlere göre önemli ölçüde düşüktür. Protein miktarı ve proteinlerin verimliliği yüksek olan manda sütü, kalsiyum, demir ve fosfor içeriği bakımından da zengindir. 

Ayrıca mozzarella peyniri de manda sütünden yapılır. Mozzarella peynirinin protein oranı yüksektir ve yağ, fosfor, kalsiyum içerdiği için çocukların sağlıklı büyümesine katkıda bulunur. Aynı zamanda manda yoğurdunda B12 vitamini oldukça yüksek oranda bulunmaktadır.Manda yoğurdu kansere, kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olan çinko ve B12 vitamini oldukça yüksek orana içerisinde barındırır.  Manda yoğurdu bağışıklık güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır.

İLİşKİLİ HABERLER Astım ve Hamilelik

Astım ve Hamilelik

Yoğurdu Her Gün Tüketmenin Yararları

Yoğurdu Her Gün Tüketmenin Yararları

Astım Kronik Hastalık mı?

Astım Kronik Hastalık mı?

Astım Belirtileri Her Hastada Aynı Değil

Astım Belirtileri Her Hastada Aynı Değil

İLİşKİLİ GALERİLER Astım ve Alerjiye Karşı Siyah Sarımsak! Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Astım ve Alerjiye Karşı Siyah Sarımsak! Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Avokado Astımı Hafifletir! Astıma İyi Gelen Öneriler

Avokado Astımı Hafifletir! Astıma İyi Gelen Öneriler

Süt Hakkındaki Bu Gerçek Herkesi Şaşırtıyor!

Süt Hakkındaki Bu Gerçek Herkesi Şaşırtıyor!

Her Gün Yoğurt Yemeniz İçin 5 Neden

Her Gün Yoğurt Yemeniz İçin 5 Neden

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.