DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Manavgat’ta Alkollü Sürücüye Yüksek Ceza ve Ehliyetine El Konuldu

Manavgat’ta alkollü sürücüye ağır ceza ve ehliyetine el konuldu; güvenli sürüş için yol güvenliğini artıran adımlar.

11.08.2025
A+
A-

Manavgat’ta alınan alkol uygulamasında, alkollü olduğu tespit edilen sürücü, alkolmetreye üflemeye başlamadan önce arkadaşının büfeden aldığı 5-6 şişe suyu içip ağzını çalkaladı; ama tüm çabalarına rağmen sonuç değişmedi. 91 promil ile tespit edilen sürücüye 9 bin 267 TL ceza uygulandı ve ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Olayın ardından sürücü, basına tepkisini sürdürürken, “Mahvoldum” dedi.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri Boğaz-Mendirek bölgesinde bisiklet, motosiklet ve otomobil sürücülerine alkol kontrolü yaptı. Kontrol sırasında 46 VF 914 plakalı hafif ticari araç sürücüsü Hasan Olgun’un alkol etkisini taşıdığı belirlenirken, sürücüye “Alkol aldınız mı?” sorusuna verdiği yanıt “Az bir alkol aldım” oldu. Alkolmetreye üflemeyi denemeden önce yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı, büfeden aldığı çok sayıda suyu peş peşe içti; fakat bu çabası sonuç vermedi ve ölçüm 91 promil olarak kaydedildi.

“Abi sen niye çekiyorsun, üzerime bir şey giyeyim bari” sözleriyle basın mensubuna yönelttiği tepkinin ardından araç sürücüsü, cezayı öğrendikten sonra 9 bin 267 TL cezaya ve 6 ay ehliyetin elinden alınmasına karşılık olarak olay yerinden neşeli şekilde ayrıldı. Yolcular arasındaki biri ise, kendisini “İmkan yok, hava kararınca çevirelim” şeklinde savundu. Bir defa emniyet kemeri takmamaktan ve Çandır’da ambulans yoluna girmekten ceza aldığı iddiasını da telaffuz ederken, Olgun kendini “30 yıldır ehliyetim var, bugüne kadar kırmızı ışık, emniyet kemeri veya alkolden ceza almadım” diyerek savundu; ancak sonradan bu beyanlarını düzeltti ve “Bir defa emniyet kemeri takmamaktan, bir defa ambulans yoluna girmekten ceza geldi” ifadesini yineledi.

Alkollü sürücü ve arkadaşı, yüksek cezalar ve ehliyetin elinden alınması sonucunda bile olay yerinden keyifli bir şekilde ayrıldı. – ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa
Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.