DOLAR 32,3697
EURO 34,9552
ALTIN 2.325,66
BIST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Makyaj malzemelerinizi kendiniz yapın

22.07.2019
A+
A-

Akşam Gazetesi’nden Yasemin Miras’ın yazısı…

MİS GİBİ KOKUN

Malzemeler: 

– 1 su bardağı içme suyu, 

– 1 yemek kaşığı karbonat, 

– Kokusunu sevdiğiniz bir esans yağdan 5 damla.

Karbonatı ılık içme suyunda iyice eriyene kadar karıştırın, esans yağı ekleyin, sprey deodorantınız hazır. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.

PEMBE DUDAKLAR

Malzemeler: 

– 1 adet orta boy pancar 

– 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı 

– 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

– 1,5-2 yemek kaşığı bal 

Pancarı temizleyip kabuklarını soyun ve rendeleyerek sulanmasını sağlayın. Sulanan rendelenmiş pancarları temiz bir tülbentten geçirerek suyunu ve posasını ayrı yerlere çıkarın. Suyunu alıp içine diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Karışımınız homojen bir kıvama gelince küçük, temiz ve kapaklı bir kaba aktarın ve buzdolabında bekletin. 

CİLDİNİZ İÇİN PUDRA 

Evde pudra yapabilmek için cildi yatıştırma özelliği de olan nişastayı kullanabilirsiniz. İstediğiniz miktarda nişastayı bir kaba koyun ve cilt renginize göre kakao ekleyerek tonunu koyulaştırın. Az miktar da tarçın ekleyerek daha sıcak ve sağlıklı bir görüntü de elde edebilirsiniz.        

RİMELİNİZ HAZIR 

Öncelikle bir rimel kabına ihtiyacınız var. Daha sonra bir kabın içine 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 çay kaşığı e vitamini yağı ve yarım çay kaşığı soya ya da bal mumunu koyun ve karıştırın. Bu malzemeleri benmari usulü eritin. Karışıma 3-4 çorba kaşığı aloe vera jeli ekleyin. Sonrasında 1 adet aktif kömür kapsülü atın. Bu karışımı ucunda küçük bir delik açtığınız poşete koyup kapın içine sıkabilirsiniz. 

“Evde kendi kozmetiklerinizi hazırlarken, ilk dikkat etmeniz gereken nokta malzeme seçimi. Bu konuda da iyi malzemeler iyi sonuçlar verir.”

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.