DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Makyaj fırçalarınızı dezenfekte etmenin yolları

18.05.2020
A+
A-

ABONE OL

Makyaj fırçalarınızı ve aletlerinizi temizlemek bir angarya olabilir. İşin gerçeği, diş ipi kullanmak, egzersiz yapmak ve hayattaki diğer sıkıcı ama çok önemli şeyler gibi, güzellik araçlarımızı temizlemek, ciddiye almamız gereken bir şeydir.

Kirli fırçalar sadece makyajınızın en iyi şekilde görünmesini önlemekle kalmaz, aynı zamanda kıllar gözeneklerinizi tıkayan kir, yağ ve mikropları da barındırabilir.

Aletlerinizi sterilize etmeden daha uzun süre devam ederseniz, daha fazla bakteri ve mantar birikebilir ve akne, mikrobik göz problemleri ve hatta staph enfeksiyonları gibi durumlara yol açabilir.

Bir de teknik meselesi var. Fırçalarınızı doğru şekilde yıkamazsanız, lifleri dökme veya zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Neyse ki, profesyonel makyaj sanatçıları fırçalarınızı hızlı ve etkili bir şekilde temizleme hilelerini bizimle paylaştılar.

Doğru temizleyiciyi seçin

Doğru temizleyiciyi seçin

Fırça temizlemede ilk adım doğru temizleyiciyi seçmektir. İster doğal ister sentetik kıl fırçaları kullanın, bu kıllar hassastır ve tıpkı kendi saçlarınız gibi, çok sert muamele görürlerse kırılmaya ve yıpranmaya başlayabilirler.

Sürekli olarak fırçalarını kullandıkları için profesyonel makyaj sanatçıları genellikle durulama gerektirmeyen formülleri tercih ederler.

Islak fırçaları saatlerce beklemek için sabrınız yoksa; sebum ve makyaj kalıntısından kurtulmak için yağ türevleri kullanan ve anında kuruyan formüller, tam olarak ihtiyacınız olan şey olabilir.

Fırçalarınızı sadece kendiniz kullanıyorsanız, kir ve bakterilerin oluşmasını ve lekelere neden olmasını önlemek için haftada en az bir kez temizlemelisiniz.

Haftalık temizlik için durulama temizleyici ile daha geleneksel rotaya gidebilirsiniz.

Ne tür bir formül kullanırsanız kullanın, teknik anahtardır. Yıpranmayı önlemek için, temizleyicinizi fırçanıza kıllarla aynı yönde, hafifçe döndürerek avucunuzun içine veya dokulu bir temizleme matı üzerinde kirlerden arındırmaya çalışın.

Susuz bir formül kullanıyorsanız, kılları temiz bir havlu veya kağıt havluyla silin ve fırçadan renk gelmeyene kadar tekrarlayın. Geleneksel formüller için, fırçalar su akana kadar ve sabun köpüğü kalmayana kadar durulayın.

Kurutma

Kurutma

Fırça kılları öncelikle yapıştırıcı ile sabitlenir. Fırça üzerinde sıvı kaldığında, kılları yapıştırıcıya sızdırabilir ve fırçayı açmaya başlayabilir. Bu da fırça kıllarınızın dökülmesine neden olur.

Dökülmeyi önlemek için, fırçalarınızı emici bir havluya düz bir şekilde yatırarak kurumalarını sağlayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.