DOLAR 32,5021
EURO 34,7759
ALTIN 2.491,03
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Maksat üzüm yemek…

08.09.2019
A+
A-

Yerli turistler sahil turizminden kültür turizmine hızlı bir geçiş yaptı. Tarihi kentlerin atmosferi, şelale ve göllerin keşfi, kamp-karavan-çadır, yayla turizmi derken şimdi de gastroturizm ve bağ bozumu turizmi atağa kalktı.

Yurdun dört bir köşesinde belediyelerin düzenledikleri bağ bozumu şenlikleri devam ederken, gezginler kendi imkanlarıyla ya da irili ufaklı turlarla bu farklı tatilin tadını çıkarıyor. Bağ bozumu turlarında sabah erken saatlerde üzüm hasadı, çıplak ayakla üzüm ezme, üzüm suyu, şıra, hardaliye, pekmez ve benzeri üzüm ürünlerinin tadımı gibi etkinlikler yer alıyor. Gidilen yöredeki tarihi ve turistik yerlerin keşfi de tur kapsamında.

Turlar genellikle hafta sonu 2 gece konaklamalı, yakın çevrelere otobüsle, uzak mesafelere uçakla düzenleniyor. Küçük ve orta ölçekli acentelerin yanı sıra büyük tur şirketleri de bu pazara girdi. Konaklamalar, gidilen yöredeki butik otellerde yapılıyor. Tur ücretine bazı turlarda sadece kahvaltı, bazı turlarda ise kahvaltı ve akşam yemeği dahil oluyor.

Maksat üzüm yemek...


Bağ rotası

Bağ bozumu festivalleri haricinde, hafta sonları aynı yöredeki birkaç bağı kapsayan turlar da düzenleniyor. Bunlardan biri de Trakya Bağ Rotası. Tura katılanlar Kırklareli, Tekirdağ ve Gelibolu’daki bağları ziyaret ediyor.

Büyülü manzara

Jollytur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, Bozcaada’ya bağ bozumu turu düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Misafirlerimizle hem Bozcaada’da turistik gezi yapıyor hem de üzüm hasadı deneyimi yaşatıyoruz. 2 gece Bozcaada’da oda kahvaltı konaklama, ulaşım, rehberlik hizmeti ve çevre gezileri dahil olarak kişi başı fiyatımız 1059 TL’den başlıyor.”

Gökçe, “Tur kapsamında bağ bozumu etkinliklerine katılmak için bağlara gidiyor, üzüm hasadını tecrübe ediyoruz. Daha sonra adanın turistik yerlerini geziyoruz” dedi.

Maksat üzüm yemek...

Şenlikle kutlanıyor

Etstur Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli, Kapadokya’ya bağ bozumu turu düzenlediklerini belirterek, turda üzüm bağlarının yanı sıra turistik alanların da ziyaret edildiğini söyledi. Eşmeli, şu bilgileri aktardı:

Maksat üzüm yemek...

“Kapadokya, peribacalarının yarattığı etkileyici atmosferiyle dikkat çekiyor. Turda bağ bozumu festivali heyecanını yaşıyoruz. Bağların yanı sıra Kapadokya’nın doğal güzelliklerini keşfediyoruz. Kahvaltı ve akşam yemeğinin dahil olduğu, 2 gece konaklamalı turun fiyatı kişi başı 599 TL’den başlıyor.”  Fehim Genç / Milliyet 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.