DOLAR 32,2684
EURO 34,8285
ALTIN 2.414,43
BIST 10.280,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Lenovo ThinkPad X1 Fold hakkında yeni detaylar! İlk kez CES ile karşımıza çıkan katlanabilir ekranlı Lenovo ThinkPad X1 Fold için yeni detaylar ortaya…

20.08.2020
A+
A-

Bu yılın başlarında düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES), katlanabilir ekranı yeniden tanımlayan Lenovo, ThinkPad X 1 Fold birlikte farklı bir yola sapılmıştı. Weibo üzerinden yeni yapılan paylaşımlar ile ortaya çıkan detaylara göre, Lenovo ThinkPad X 1 Fold 1 kilogramdan daha hafif olarak konumlandırılıyor.

Farklı tasarımıyla dikkatleri çeken bu model için aynı zamanda hafif yapısıyla taşımayı kolaylaştırdığı için vurgu yapılıyor. Paylaşılan detaylarda bir düzenek üstünde solda yer alan dizüstü bilgisayar, sağ tarafta 1 kilogram ağırlığı bulunuyor. Terazinin bilgisayar kısmının havada olması bilgisayarın ağırlığının 1 kg’den az olduğunu ortaya koyuyor.

Katlanabilir bilgisayarın özellikleri arasında yer alan detaylara bir bakalım. Öncelikle bu cihaz esasında tablet bilgisayar karışımı denebilir. Katlanabilir ekranıyla ve sonrasında entegre edilebilin klavyesiyle birlikte bilgisayara dönüşen bu cihaz 13.3 inç büyüklüğünde pOLED ekranla gelmesi bekleniyor.

Cihaz katlandığında ekranın alt kısmı sanal klavye olarak kullanılabiliyor.  Ayrıca 24 dolara satın alabileceğiniz Bluetooth tabanlı fiziksel klavyeyi de ürün destekliyor. LG tarafından üretilen esnek ekran, taban kısmında plastik malzeme ile beraber geliyor ve bu sayede daha fazla esneklik kazanılmış oluyor.

Katlanabilir ekranlı bilgisayar modelinin paylaşılan afişi

Model iş bilgisayarı olarak kullanılması için tasarlanmış. Bunun yanında hem iş dünyasındaki ham de kişisel bilgisayar olarak kullanmak isteyen kişiler rahatlıkla kullanabilecek deniyor. Windows 10 Pro işletim sistemi ile gelecek modelde, Intel Core işlemci ailesi ve 8 GB RAM ile desteklenecek. Fiyatı 2 bin 499 dolar olacak olan bilgisayar yakında satışa sunulabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.