DOLAR 32,4936
EURO 34,9018
ALTIN 2.438,10
BIST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

En iyi ücretsiz üretkenlik araçları (2018)

15.04.2018
A+
A-

Piyasada üretkenlik odaklı birçok araç bulunuyor ve bunların bazıları maalesef iddia ettikleri kadar başarılı bir deneyim sunamıyor. 2018 için belirlediğiniz en iyi ücretsiz üretkenlik araçları ise hem küçük ve portatif hem de işlevsel olmalarıyla sizleri oldukça memnun edecek türde.

LibreOffice

Dünyanın en iyi ücretsiz ofis üretkenlik yazılımı olarak LibreOffice kesinlikle öne çıkıyor. Microsoft Office yerine kullanabileceğiniz bu ücretsiz alternatif sunduğu özellikler ve kullanım kolaylığı ile bilgisayarınızda mutlaka bulunmalı. Sisteminizde kaplayacağı alanın az olması da cabası. Klasikleşen kelime işlemci, çalışma tabloları, veritabanı ve sunum araçlarını bünyesinde bulunduran yazılım ayrıca, çizim uygulaması ve denklem düzenleyici de sunuyor.

Office dosyalarıyla tam uyumlu olan LibreOffice, eklenti desteği de sağlıyor. Bu sayede temel özelliklerin yetmediği noktada, ek özellikler için gereken eklentileri bulup işinizi halledebiliyorsunuz. Yazılımın Windows, macOS ve Linux uyumlu olduğunu da belirtelim.

:: LibreOffice indir

 

Lightscreen

Klavyelerimizdeki Print Screen tuşu, ekran görüntüsü almak için en çok kullandığımız tuşlardan birisi. Öte yandan, aldığınız bu ekran görüntüleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak isterseniz size yine ücretsiz bir araç öneriyoruz: Lightscreen. Yazılım, birden fazla ayarlanabilir hotkey ile anında farklı türde ekran görüntüleri alabilmenizi sağlıyor.

İster tüm ekranın, ister bir pencerenin ister ekranın belirli bir noktasının görüntüsünü almak bu araç ile çok kolay. Ayrıca, bunların otomatik olarak kaydedilmesi ve hatta Imgur gibi web servislerine yüklenmesi de Lightscreen’in sundukları arasında. Bu yazılım da Windows, macOS ve Linux uyumluluğu ile geliyor. Size ciddi anlamda zaman kazandıracak yazılımı yüklemek için hala bekliyor musunuz?

:: Lightscreen indir

 

Task Coach

Yapılacaklar listenizi yönetmek için Task Coach kesinlikle oldukça işinize yarayacak. Gün içerisinde yapmanız gerekenler ya da birden fazla işi halletmek zorunda olduğunuz büyük projelerde hiçbir şeyi unutmamak ve tamamladığınız adımları işaretlemek için bu yazılımı kullanabilirsiniz.

Görev yönetimi amacıyla basit veya karmaşık kontrol listeleri oluşturabileceğiniz araçta, görevlerinize notlar ve bağlantılar eklemek de mümkün. Görevler için harcadığınız zamanı takip etme olanağı da sağlayan Task Coach’u portatif yapısıyla USB flaş sürücünüzde taşıyıp kullanabilmek de önemli bir artı. Windows, macOS ve Linux platformlarının yanı sıra, iOS ve Android uyumluğu ile görevlerinizi her zaman her yerde yönetebilirsiniz.

:: Task Coach indir

 

Metalogic Finance Explorer

Gelir ve giderlerinizi yönetmek için ücretli bir yazılım kullanmayı tabii ki tuhaf karşılayabilirsiniz. Metalogic Finance Explorer, özellik konusunda zengin ve kullanımı kolay kişisel finans yazılımı olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin gibi kripto paralara yatırım yaptıysanız bunları yönetmek, gelirlerinizi incelemek, kira ve faturalarınıza ne kadar ödediğinizi görmek, kredi kartı harcamalarınızı hesaplamak ve çok daha fazlası için bu portatif yazılımı tercih edebilirsiniz. Sınırsız sayıda hesap oluşturama olanağına sahip olduğunuz araç maalesef sadece Windows ile kullanılabiliyor.

:: Metalogic Finance Explorer indir

 

CintaNotes

Bu not alma yazılımı ile ev veya ofisinizin etrafına yapışkan not kağıtları yapıştırmaktan kurtulabilirsiniz. Yapışkan notları bilgisayarınıza getiren CintaNotes, tabii ki bu dijital ortamın olanaklarından da faydalanan ek özellikler sağlıyor. Tek tıklama ile not oluşturmak ve bunları etiketleyerek organize ederek kolayca bulmak bu keyifli araç ile mümkün.

CintaNotes ile bilgi notlarınızı gerektiği gibi sınıflandırarak ilgili konularla bağlantılayabilirsiniz. Hatta işlerinizi hızlandırmak için en çok kullandığınız ayar, araç, notlar için ayarlanabilir hotkey kullanma seçeneği de elinizin altında. Güvenliğiniz için notları yedekleme ve senkronize etme de bu üretkenlik aracı ile sunuluyor. Windows uyumlu olan yazılım için ek ücret ödeyerek daha güçlü işlevlere kavuşma şansınız da bulunuyor.

:: CintaNotes indir

 

:: Sizin en çok kullandığınız ücretsiz üretkenlik araçları hangileri?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.