DOLAR 32,3587
EURO 34,8565
ALTIN 2.383,71
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Land Rover Defender Türkiye’de! İşte özellikleri 2020 Land Rover Defender, Borusan Otomotiv’in yaptığı online lansman ile birlikte hibrit motor seçeneğiyle…

03.07.2020
A+
A-

Köşeli Land Rover tasarımı kişiden kişiye değişse de genel olarak hayranlık uyandıran bir tasarım diyebiliriz. Köşeli tasarım çizgilerine sahip Land Rover modeli, Defender 90 ve 110 olarak iki bambaşka versiyonda satışa sunuluyor. Defender 110, 7 kişilik yolcu kapasitesine sahipken Defender 90, 6 kişiye dek gezgin kapasitesi sunuyor.

Yeni Defender birçok donanım paketi ve aksesuar paketi ile satışa sunuluyor. Defender X, First Edition, HSE, SE ve S elde etmek üzere 5 öbür teçhizat paketi ile gelen Defender, Explorer, Adventure, Country ve Urban aksesuar paketleri ile satın alınabilecek.

2020 Defender, markanın D7x mimarisi üzerinden şekilleniyor. Kullanılan hafif alüminyum monokok yapısıyla sert cisim yapısı elde etmeyi amaçlayan Land Rover, eskiye kıyasla üç kat daha güçlü bir kasanın olduğunu belirtiyor.

Land Rover Defender, 10 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ile çok kullanılan özellikleri belli başlı sayfada toplayarak sürücünün daha gizli otomobili kullanabilmesini sağlıyor. Land Rover’ın Pivi Pro adını verdiği multimedya sistemi, reel zamanlı trafik verilerinden yararlanarak hemen olan navigasyon görünümü sunuyor. 12.3 inçlik şoför ekranı ile tam ekran harita, telefon ve multimedya işlevleri kolaylıkla sürücünün kontrolüne geçiyor. Ayrıca hız, vites ve navigasyon bilgileri de renkli head-up display ile ön cama yansıtılabiliyor.

2020 Defender, sırça taban adı verilen sistem ile otomobilin altına yerleştirilen kameralar ile Off Road yapanlara muavin olamaya çalışıyor. Multimedya ekranına yansıtılan görünüm, otomobilin tekerleklerinin nereye basacağını gösteriyor. Keza otomobil, sudan çıktıktan sonra frenleri fazla kısa süre sıkarak disklerin kurumasını sağlıyor.

Land Rover Defender motor seçenekleri

Land Rover’ın arazi aracı için en büyük yeniliği de kaputun aşağı gerçekleştirdi. Bir hibrit, bir benzinli ve dört dizel motor seçeneği ile satışa sunulan 2020 Land Rover Defender, gücü dört tekerleğe de ileten 8 ileri otomatik şanzıman kullanıyor.

Defender’ın 2.0 litrelik dizel motoru, 240 beygir zor ve 430 Nm tork üretiyor. Benzinli seçeneği ise turboşarjlı 2.0 litrelik 4 silindirli motoruyla 300 beygir baskı ve 400 Nm tork üretiyor. Land Rover Defender’ın ilk hibrit motoru ise 3.0 litrelik benzinli 6 silindirli motorla birlikte kullanılıyor. 400 at kuvvet ve 550 Nm tork üreten Defender hibrit, 5.7 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Land Rover Defender 110, başlangıçta 4 Temmuz’dan itibaren 240 beygirlik motoruyla S, SE, HSE ve First Edition versiyonlarıya satışa sunulacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.