DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

KYK bursları ne zaman yatacak, ödemeler toplu mu yatacak? (2022-23 KYK burs ödeme tarihleri)

21.12.2022
A+
A-

KYK burs sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, bursların ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. 2022-23 eğitim öğretim yılı için burs başvurusunda bulunan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında sonuçları öğrendi. İlk defa burs başvurusunda bulunan öğrenciler ise ekim, kasım ve aralık ayı burslarını toplu bir şekilde alacak. Peki, KYK bursları ne zaman yatacak, ödemeler toplu mu yatacak?

‘KYK bursları ne zaman yatacak?’ sorusunun yanıtı, burs başvuru sonuçlarını öğrenen öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Her yıl olduğu gibi aylık olarak hesaplara yatan KYK bursları için ödeme tarihleri belli oldu. Peki, KYK bursları ne zaman yatacak, ödemeler toplu mu yatacak?

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

KYK bursları ne zaman yatacak, ödemeler toplu mu yatacak? (2022-23 KYK burs ödeme tarihleri) - 1

KYK ÜÇ AYLIK TOPLU ÖDEMELER NE ZAMAN YATACAK?

KYK tarafından ekim, kasım ve aralık ayları için 3 aylık toplu burs ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında Aralık ayı içerisinde hesaplara yatan toplu ödemelerin bu yıl da Aralık veya Ocak ayında hesaplara yatması bekleniyor.

2023 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya ve doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkarıldı.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.