DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (2022 e-Devlet GSB KYK burs başvuru ekranı)

16.11.2022
A+
A-

KYK burs ve kredi başvurusu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamaları sonrasında 15 Kasım’da başladı. Üniversite eğitimlerine destek sağlaması için KYK burs başvurusunda bulunan öğrenciler, başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları sürmeye devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından başlatılan KYK burs başvurularının ardından, başvuruların ne zaman biteceği ve sonuçların açıklanacağı tarih merak edildi. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu.
Açıklamada, “Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı.

17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı http://turkiye.gov.tr’den yapabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (2022 e-Devlet GSB KYK burs başvuru ekranı) - 1

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine 2.500 TL veriliyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

KYK burs başvurusu, 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (2022 e-Devlet GSB KYK burs başvuru ekranı) - 2

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları, 15-17 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım’da sona ermiş, sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmişti.

Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da Aralık ayının ortalarına doğru açıklanması bekleniyor.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.