DOLAR 35,4231
EURO 36,4685
ALTIN 3.046,05
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 5°C
Pts 6°C
Sal 8°C

Kuyruğuna 5 TL Ödenen Balon Balığı İçin Yeni Öneri: Derisinden Cüzdan Yapılsın

20.02.2021
A+
A-

Akdeniz, son zamanlarda bölgedeki balıkları yiyerek popülasyona zarar veren balon balıklarıyla gündeme taşınıyor. Bu balık türü, yalnızca bölgedeki balık popülasyonuna değil, ağları koparma yoluyla balıkçılara da zarar veriyor. Kızıldeniz’den gelerek yeni yuvalarını Akdeniz yapan balon balıkları için bugün dikkat çekici bir öneri verildi.

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, balon balığının ekonomiye kazanması gerektirildiğini ifade etti. Balığa otopsi yapan ve balığın iç organları ile derisini detaylı bir şekilde inceleyen Gökoğlu, balığın derisini tuzlayarak kurumaya bıraktı ve derinin sağlam bir yapıya büründüğünü tespit etti.

Balon balığının derisi ekonomiye kazandırılsın önerisi:

balon balığı

Balık derisinin oldukça sağlam olduğunu, çekerek ya da esneterek koparmanın mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, derinin ekonomiye faydası olabileceğini söyledi. Gökoğlu, bu deriden aksesuar ve çeşitli süs eşyalar yapılabileceğini, bir cüzdan yapmak için bu derinin sağlam ve yeterli büyüklükte olduğunu ifade etti.

Balon balıkları için farklı bir çözüm uygulanmıştı:

balon balıkları

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçen yıl 31 Aralık tarihine kadar balon balığı kuyruğu getiren balıkçılara kuyruk başına 5 lira ödeme yapmıştı. Balık türünün popülasyonunu azaltmaya yönelik yapılan bu çalışma sonuç vermiş, balıkçılar 22 günde 35 bin kuyruk teslim etmişti. Bunun karşılığında balıkçılara 176 bin 715 TL destek ödeneceği ifade edilmişti.

Bu desteğin ardından Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Gürsel Coşkun, balıkçıların bu uygulamaya ilgisinin yoğun olduğunu ve aynı desteğin yeniden başlaması yönünde istekler geldiğini ifade etti. Coşkun, bu yıl nisan, mayıs ve haziran aylarından önce teşvik çıkmasının uygun olacağını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.