DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kuveyt Sahra İhtisas Hastanesi: Planlı Ameliyatlar Durduruldu, Hayati Ameliyatlar İçin Acil Tedbirler Gözetiliyor

Kuveyt Sahra İhtisas Hastanesi’nde planlı ameliyatlar askıya alındı; hayatı tehlikeli durumlar için acil tedbirler dikkatle izleniyor.

20.09.2025
A+
A-

Güneybatı Gazze’nin El-Mevasi bölgesinde hizmet veren Kuveyt Sahra İhtisas Hastanesi, ilaç ve tıbbi malzeme kıtlığı nedeniyle planlı ameliyatları askıya almak zorunda kaldı. Yetkililerin açıklamasında, yalnızca hayat kurtarıcı cerrahi müdahalelerin yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği, ekipmanların eskimesi ve temel cerrahi aletler ile sterilizasyon malzemeleri dahil olmak üzere çeşitli tıbbi gereçlerin yetersizliği sebep gösterildi. Bu zorlukların, son iki yıldır süren saldırılar ve aylardır süren sınır kapısı kapanmaları nedeniyle Gazze Şeridi’ne tıbbi malzeme, ekipman ve ilaç girişinin engellenmesiyle daha da derinleştiği ifade edildi.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını yeniden başlattığı 18 Mart’tan beri hastaneye gereken tıbbi yardım ulaşamadığına işaret edilerek, bu durumun binlerce yaralı ve hasta için ciddi risk oluşturduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca ilgili makamlar ile uluslararası örgütlerden sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi adına insani koridorların oluşturulması ve gerekli ilaç ile malzemelerin ulaştırılmasının sağlanması çağrısı yapıldı.

Kaynak: AA / Nour Mahd Ali Abuaisha – Güncel Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.