Kütüphane Sohbetleri Anısına Erol Güngör: Aydınlık Bir Mirasın İzinde
Kütüphane sohbetlerinden ilham alan bu yazıda, Erol Güngör’ün aydınlık mirasına saygı duruşu ve mirasın izinde yolculuk anlatılıyor.
AK Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından yürütülen Kütüphane Sohbetleri kapsamında sosyal psikoloji profesörü Erol Güngör için düzenlenen anma programı gerçekleştirildi. Etkinlik, AK Kütüphane’de toplanan çok sayıda partili ve yöneticinin katılımıyla yapıldı.
Etkinliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Güngör’ün alanında büyük bir değer olduğuna dikkat çekti. Yapıtlarının topluma yön veren nitelikte olduğunu vurgulayan Yayman, “Erol Güngör’ü üniversite yıllarında ilk kez tanıdım; ‘İslam’ın Bugünkü Meseleleri’ adlı eseriyle tanınmış bir isimdi. Kendisi çok önemli ve kıymetli eserler bıraktı. Ne yazık ki çok erken yaşında aramızdan ayrıldı; 45 yaşında, hayatının baharında belki de en büyük eseri henüz tamamlanmadan kaybettik.” açıklamasını paylaştı.
Yayman ayrıca Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı’nın çalışmalarına değinerek, “Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin düşünce ve fikir dünyasında ne varsa konuşmaya çalışıyoruz; kültürü kimliğimizin bir parçası olarak görmekten taviz vermiyoruz. Siyasi tartışmaların ötesinde, kültüre, sanata, okumaya ve irfana olan ihtiyacımız giderek artıyor.” diye konuştu.
Kaynaklar: Demirören Haber Ajansı; Haberler.com