Adana Portakal Çiçeği Karnavalı: Nisan Ayında Renkli Kortejler ve Bahar Coşkusu
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı: Nisan’da renkli kortejler, bahar coşkusu ve ünlü sokak festivaliyle unutulmaz bir deneyim.
Çukurova’da baharın gelişiyle kentin her köşesi portakal çiçeği kokusuna büründü. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, bu yıl da “Nisan’da Adana” sloganıyla 14. kez sahne alarak renkli kortejiyle büyük beğeni topladı. Baharın enerjisi, kortejdeki katılımcılar ve ziyaretçiler arasında paylaşıldı.
Kortej, Atatürk Parkı önünden başlayıp Uğur Mumcu Meydanı’nda son buldu. Süslenen araçlar üzerinde yer alan kişiler, çeşitli kostümlerle yürüyüş boyunca izleyenleri selamladı ve müzik eşliğinde ritmik bir akış içinde ilerledi. Kentin merkezi Seyhan’da yürüyen konvoy, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı ve fotoğraflarla ölümsüzleştirildi.
Bu yılki etkinlik, 1 Nisan’da başlayan kutlama serüveninin, 8 Nisan’da sona ermesiyle tamamlandı. Karnavalın organizasyonu ve akışındaki renkli görüntüler, etkinliklere katılan binlerce kişinin katılımıyla hafızalara kazındı. Kaynak: Demirören Haber Ajansı; Haberler.com