DOLAR 32,3909
EURO 34,8250
ALTIN 2.401,44
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kurucu Rektör Akpınar, mezunlara seslendi

13.06.2018
A+
A-

Girne Amfi Tiyatro’da düzenlenen mezuniyet törenlerinde yaptığı uğurlama konuşmalarında, 2017-2018 Akademik Yılı’nın 1500 mezununa seslenen Kurucu Rektör Serhat Akpınar, “35 yıllık kısa bir geçmişimize rağmen; bugün, burada ve Dünya’nın hemen her ülkesinde, bir GAÜ Mezunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu, bizler için gerçek bir gurur kaynağıdır” dedi.

“Dünya’da görmek istediğiniz değişimin, kendisi olun”

Mezuniyete katılan 1500 GAÜ Mezunu ile Aileleri’ne hitaben Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirdiği konuşmasına; Büyük Hint Düşünürü ve bağımsızlık önderi Mahatma Gandhi’nin efsanevi sözleri ” Dünya’da görmek istediğiniz değişimin, kendisi olun.” ile başlayan Kurucu Rektör Akpınar: “Günümüzde üniversite eğitiminin faydası, sadece bir meslek sahibi olmayı sağlıyor olması değildir. Aslında, üniversite eğitiminin daha büyük bir misyonu vardır. O da, içinde yaşadığımız bu dünyayı, bizden sonraki nesiller için daha güzel, daha iyi ve barış içinde bırakabilmenin yollarını arayabilecek bireyler yetiştirmektir” değerlendirmesini yaptı.

“Mezunlarımız İle gurur duyuyoruz”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın onur konuğu olarak katıldığı mezuniyet törenindeki ‘uğurlama konuşmasında Akpınar; “32’inci Mezuniyet Töreni’mize katılmak için; Kıbrıs, Türkiye ve diğer ülkelerden gelen; Siz ailelerimizi ve misafirlerimizi selamlıyor, hepinize hoşgeldiniz diyorum. Girne Amerikan Üniversitesi Ailesi olarak; mezunlarımız ile büyük gurur duyuyoruz. Bu tatlı heyecanı, onlar ile yaşamaktan da büyük bir gurur duymaktayız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.