DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Kuru Öksürüğü Geçirmenin Yolları

18.08.2020
A+
A-

Aynı zamanda vücutta ki toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olan reflekslerdir. Arada bir görülen öksürük normal kabul edilebilmektedir, her insan günde birkaç defa öksürebilir, fakat sürekli ve derinden gelen öksürük kişiyi çok rahatsız ederek istenmeyen bir sonuç yaratabilir.

KURU ÖKSÜRÜĞÜN NEDENLERİ

Kuru Öksürüğün ilk nedenlerinden biri Üst solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Tıbbi dilde akut olarak adlandırılan enfeksiyon, bazı zararlı virüslerin boğaza yapışmasıyla oluşan öksürük beraberinde ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısıyla beraber görülebilir. Genellikle soğuk algınlığına dayanır. Diğer nedenlere bakıldığında Akciğer pıhtısı, Akciğer sönmesi, Akut alevlenmesi, Kalp yetmezliği, sigara kullanımı gibi nedenler görülmektedir.

KURU ÖKSÜRÜK TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Çok sık görülen kuru öksürük özellikle çocuklarda ve yaşlılarda daha sık görülmektedir. Bunun için bağışıklık sistemini kuvvetli tutmak ve hijyen çok önemli bir rol oynar. Ayrıca öksürürken ağızın mutlaka kapatılması gerekir. Öksürerek boğaza yapışan öksürükleri solunumla dışarı atacağımız için ağızın kapatılması başkalarına virüsü taşımamızı önleyecektir. Aynı şekilde, kişinin öksüren birinin yanına çok fazla yaklaşmaması sağlık açısından öneme sahiptir.

Öncelikle çok kuvvetli ve derinden öksürüğü olan kişiler, en yakın sağlık kuruluşuna giderek bir hekime gözükmeleri gerekmektedir. Öksürük giderici antibiyotikler, şuruplar, bazı ilaçlar öksürük için iyileştirici olabilmektedir.

Yaz aylarının gelmesi ile soğuk içeceklerin tüketimi artmakta ve bu da boğaz enfeksiyonlarına yol açıp öksürük yaratabilir. Bunun için oda sıcaklığında bekletilen içecekleri tüketmek hafiflemesine neden olabilir. Ilık bir duşta öksürüğü hafifleten nedenler arasında sayılabilir. İnatçı öksürüğü kesecek hemen hemen herkesin evinde bulunan ürünlerle öksürüğü yok etmek mümkündür. Sarımsak ve süt ikilisinden oluşan bu karışım, sütü iyice kaynatıp bir bardağa döktükten sonra, sarımsakları dövüp kaynamış sütün içine atın ve ağzını bir tabak yardımıyla kapatın 5 dakika demlenmesini bekleyin ve haftada 4 ya da 5 gün yatmadan önce bu karışımı için, kısa sürede ilaç kullanmadan da öksürüğünüzün kesileceğini göreceksiniz. Bu karışım aynı zamanda iyi bir balgam sökücüdür.

KURU ÖKSÜRÜĞÜ BAŞKA HANGİ BİTKİLER GEÇİRİR?

Zencefil, zencefil, mucizevi bir bitki denilebilir, öksürüğü kesmesinin yanında ağrıları hafiflettiği ve daha birçok rahatsızlıkta kullanılmaktadır. Zencefili bal ve limon ile karıştırıp püre haline getirdikten sonra bunu her gün kaşık kaşık yenmesi gerekir.

Yoğurt, Probiyotik içeren ürünlerin öksürüğü geçirdiği bilinmektedir. Bu ürünlerin başında yoğurt gelmektedir. Her gün yoğurt tüketerek öksürüğünüz için güzel ve faydalı ilaç olacaktır.

Kara turp ve Bal, Kara turp’un içini oyarak bal koyup bir bardağın içine yerleştirip, bir gece pencere kenarında bekletmeniz ertesi gün sabah aç karnına bardağa akan suyu içmeniz öksürüğe birebir çözüm yöntemlerinden biri olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Kuru Öksürüğü Gidermek İçin Kürler

Kuru Öksürüğü Gidermek İçin Kürler

Çocuklarda Kuru Öksürük Ne İyi Gelir?

Çocuklarda Kuru Öksürük Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER ÖKSÜRÜK ŞURUBUNDAN BİLE FAYDALI

ÖKSÜRÜK ŞURUBUNDAN BİLE FAYDALI

Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.