DOLAR 32,3751
EURO 34,7785
ALTIN 2.395,53
BIST 10.241,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Saç Dökülmesini Bu Besinler ile Durdurun

28.07.2020
A+
A-

Stres, düzensiz beslenme gibi nedenler beraberinde saç dökülmesine neden olur. Saç dökülmesi büyük oranda kalıtsal nedenlerle meydana gelir ancak yetersiz beslenme sebebiyle oluşan vitamin ve mineral eksikliklerinin de saç dökülmesine yol açtığı bilinmektedir.

SAÇ DÖKÜLMESİN NEDEN OLUR?

Saç dökülmesi büyük oranda kalıtsal sebeplere bağlı olarak meydana gelir ancak yetersiz beslenme nedeniyle oluşan vitamin ve mineral eksikliklerinin de saç dökülmesine yol açtığı bilinen bir gerçektir. Eğer saçlarınız kalıtsal nedenlerle dökülüyorsa bunu beslenmenizi düzenleyerek durdurmanız mümkün değil fakat saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini ve dökülmenin yavaşlamasını doğru bir beslenme programıyla sağlayabilirsiniz.

Saçlarınız belirli bir sebep olmadan dökülmeye başladıysa başka bir hastalığın belirtisi olabileceği için bir doktora görünmeniz ilk tavsiye edilenler arasındadır. Daha sonra beslenme ve yaşam koşullarının düzeltilmesi söz konusu olacaktır.

SAÇ DÖKÜLMESİ VE BESLENME

Yeşil yapraklı sebzeler, demir bakımından zengin zengindir. Demir eksikliğine bağlı saç dökülmesini durdurmada etkili rol oynarlar. Demir eksikliği anemisinin karakteristik belirtisi saçların incelmesi ve dökülmesidir. Demir eksikliği, kandaki oksijen seviyesini düşürerek organlara ve saç köklerindeki hücrelere yeterince oksijen taşınamamasına neden olur.

Pek çok tükettiğiniz meyve güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olan C vitamini bakımından zengindir ve antioksidan etkisi yaratır. C vitamini vücudunuzdaki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olurken aynı zamanda ısı, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliği sebebiyle yıpranan saçların sağlığını da korur. Portakal, greyfurt, karpuz, çilek başta olmak üzere C vitamini içeren meyvelerle saçlarınızın daha sağlıklı olmasına katkı sağlar.

Saçların normal uzama döngüsünün korumasında E vitamini, esansiyel yağ asitleri ve sülfür içeren kuruyemişler fazlasıyla etkilidir. Ceviz, fındık, badem gibi yemişler saçlara doğal parlaklık verir. Yerfıstığı saç dökülmesine sebep olan tiroid bezi sorunlarını engelleyen iyot bakımından zengindir. Saçların uzamasını teşvik eden kalsiyum ve protein bakımından zengin olan yoğurt aynı zamanda sindirime yardımcı olan iyi bakterileri içermektedir.

Erkek tipi saç dökülmesinde çinko eksikliyle sık karşılaşılmaktadır. Hayvansal gıdalar yoluyla alınan protein için daha sağlıklı bir alternatif olan fasulye sağlıklı saçlar için gereken proteini sağlayabilir. Yeterince protein almadan sağlıklı saçlara kavuşmak ve yetersiz beslenme nedeniyle oluşan saç dökülmesini durdurmak mümkün değil. Gerekli proteini sağlıksız, yağlı et gibi besinlerden almak yerine daha az yağlı olan kaliteli protein kaynağı tavuk ve hindi eti tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca B12 vitamini ve biotin içeren yumurta saçlarınızı güçlenmesine yardımcı olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Erkeklerde Saç Dökülmesi Nedenleri

Erkeklerde Saç Dökülmesi Nedenleri

Saç Dökülmesini Önleyen Kürler

Saç Dökülmesini Önleyen Kürler

Bunlar Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Bunlar Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Bu Vitaminler Stresle Mücadele Etmenizi Sağlıyor!

Bu Vitaminler Stresle Mücadele Etmenizi Sağlıyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Saç Dökülmesinin Başlıca Nedenleri

Saç Dökülmesinin Başlıca Nedenleri

Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Saç Dökülmesi Sorunu Yaşayanlar Bol Bol Tüketmeli!

Saç Dökülmesi Sorunu Yaşayanlar Bol Bol Tüketmeli!

Saç Bakımında İşinize Yarayacak Ürünler

Saç Bakımında İşinize Yarayacak Ürünler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.