DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Kurbanlık Fiyatları Açıklandı: Büyükbaşlar 19 Liradan Küçükbaşlar 22 Liradan Başlıyor

25.07.2020
A+
A-

Yapmış olduğu dışkı bağışı karşılığında herhangi bir ücret almayan Ali Bıdı, kendi isteği üzerine, özel klinik tarafından üniversite öğrencilerine burs imkanı da sağlandı.

SAĞLIKLI BESLENMEK ÖNEMLİ

Antalya’da iş insanı Ali Bıdı, çocuk yaşta geçirdiği verem hastalığı nedeniyle doğal yollarla beslenerek, iyileşince beslenme düzeninin yaşam koşullarına etkisi üzerine inceleme yapma kararını verdi. Askerden geldikten sonra gittiği Almanya’da, 16 yıl boyunca beslenme yöntemleri ve sağlıklı yaşam üzerine çeşitli araştırmalar yapan Bıdı, Türkiye’ye dönünce vegan olmaya karar verdi. Hayvansal ürünler tüketmeyen, sebze ve meyveye dayalı beslenme düzeni olan ve kısa sürede vegan beslenmeye uyum sağlayan Bıdı, sağlıklı yaşamak için spora da başladı.

Her sabah koşu yapıp, bisiklet süren ve denize giren Ali Bıdı, bu üç spor branşının profesyonel olarak kullanıldığı spor dalı olan triatlon ile 2016 yılında ilgilenmeye başladığını ifade etti. Kısa sürede tüm yarışlarda kendi yaş kategorisinde rakiplerini geride bırakan Bıdı, ‘demir adam’ unvanı ile anılmaya başlandı. Kahvaltıda dahi meyve ve sebze tüketen Bıdı, toplantıda tanıştığı iç hastalıkları ve gastroenteroloji uzmanı Dr. Didem Karavelioğlu’nun muayene talebini geri çevirmedi. Dışkı örneği alınan Bıdı’nın bağırsak florasının, yararlı bakteri açısından zengin olduğu belirlendi.

KLİNİĞE DIŞKI BAĞIŞI YAPIYOR

Dr. Didem Karavelioğlu, Ali Bıdı’ya dışkısını kliniğe bağışlamasını teklif ederek, bağırsak problemi yaşayan, kronik kabızlık şikayeti olan hastaları dışkı nakliyle iyileştirebileceğine değindi. Kendisine yapılan teklifi kabul eden Bıdı, düzenli aralıklarla kliniğe gelerek, dışkı bağışında bulundu. Bağışlanan dışkıyı bir dizi işlemden geçiren Dr. Karavelioğlu ise özel kliniğinde hastalarına naklederek, hastalıklarının geçmesinde yardımcı oldu. Dışkısını bağışlamasına karşılık herhangi maddi beklentisi olmayan Ali Bıdı ise Dr. Karavelioğlu’ndan bir ricada bulunarak, üniversite öğrencisine burs verilmesini istedi. Teklifi kabul ede Dr. Karavelioğlu, her ay bir öğrenciye burs imkanı sağladı.

DIŞKISI BİLE DEĞERLİ

Arkadaşları başta olmak üzere yakın çevresinde kendisi için ‘Dışkısı bile para ediyor’ esprileri yapıldığını anlatan Ali Bıdı, insan vücudunun ikinci beyni olarak ifade edilen bağırsaklarının sağlam ve sağlıklı olduğunu söyledi. Dışkı bağışıyla ilgili yurt dışından kendisine teklif geldiğini; ancak ihtiyaç duymadığını belirten Bıdı, ‘Paraya ihtiyacım yok. Dışkımı bağışlayarak, öğrencilere burs veriyorum. İnsanlar buna nasıl bakar, bilmiyorum ama beni başarı ve böyle şeyler mutlu ediyor. Parayı cebime koymadan öğrencilere yardım ediyorum’ şeklinde konuştu.

DIŞKI BANKASI KURULMALI

Bu metodun son yıllarda gündeme gelen tedavi yöntemi olduğunu anlatan Dr. Didem Karavelioğlu endoskopi, lavman gibi çeşitli yollarla naklin gerçekleştirildiğini belirtti. Yoğun antibiyotik kullanımı sonrası bağırsak florasının bozulduğuna dikkat çeken Dr. Karavelioğlu, M.Ö. 500 yılında da kullanılan yöntem olduğunu söyledi. Dünyada dışkı bankaları kurulduğunu kaydeden Karavelioğlu, ‘Yeme içme alışkanlarımız bağırsaklarımızı bozuyor. Sağlıklı kişi bulmak çok zor. Bugün hemen herkeste bağırsak sorunu var. Sağlıklı mikrobiyataları bir süre sonra bulamayacağız. Dışkı bankaları var diğer ülkelerde ve bunları donörlerden alıp saklıyorlar. Bu bankalardan Türkiye’ye de kurulması lazım’ şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Bağırsaklarınız Sağlıklı mı?

Bağırsaklarınız Sağlıklı mı?

Bağırsaklarımız Nasıl İkinci Beynimiz?

Bağırsaklarımız Nasıl İkinci Beynimiz?

Bağırsak Temizliği Yapan Besinler

Bağırsak Temizliği Yapan Besinler

Bağırsak Kanserlerinin Tedavisi

Bağırsak Kanserlerinin Tedavisi

İLİşKİLİ GALERİLER Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Moralinizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Moralinizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Kalın Bağırsak Kanserini Bu Şekilde Önleyin!

Kalın Bağırsak Kanserini Bu Şekilde Önleyin!

Bağırsak Kanserinin Önüne Bu Sayede Geçeceksiniz!

Bağırsak Kanserinin Önüne Bu Sayede Geçeceksiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.