Küplü’de 90 Yıllık Bayramlaşma Geleneği Kurban Bayramı’nda da Yaşatıldı
Küplü’de 90 yıllık bayramlaşma geleneği, Kurban Bayramı’nda da sürdürülerek toplumsal dayanışmayı güçlendirdi.
Kurban Bayramı sabahı Küplü beldesinin Meriç ilçesi sakinleri camileri doldurdu ve bayram namazını eda ettikten sonra mezarlık yoluna çıktı. Din görevlilerince okunan Kur’an-ı Kerim ve dualar eşliğinde mezarlık ziyaretleri yapıldı. Birçok vatandaş, sevdiklerinin kabirleri başında anılarla birlikte dualarını paylaştı ve duygulu anlar yaşandı.
Mezarlık ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından gelenek sürdürülerek, uzun yıllardır süregelen bayramlaşma ritüeli düzenli bir şekilde gerçekleştirilmek üzere beldenin mezarlıktaki alanında toplandı. Gençten yaşlıya, yüzlerce kişi aralıksız dizildiği alanlarda sıra sıra bayramlaşmalar yapıldı; herkes tek tek el sıkışıp kucaklaştı.
“Bayramımız mezarlıktan başlar, kırgınlıklar biter” sözleriyle dikkat çeken Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, asırlık mirasın birlik ve beraberlik üzerindeki etkisine vurgu yaptı. Altay şöyle konuştu: “Mezarlıkta minnet ve dua ile başlarken, bayramın coşkusu hemşehrilerimizin arasını ısıtır. Atalarımızın mirasıyla kurulan bu gelenek, küslükleri giderir ve günleri daha anlamlı kılar.”
Etkinliğin organizasyonu ve akışı, Demirören Haber Ajansı ile Haberler.com tarafından paylaşıldı.