DOLAR 32,3416
EURO 35,1000
ALTIN 2.310,41
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Küme Baş Ağrısı Nedir?

21.03.2021
A+
A-

Küme baş ağrısı nedir? Küme baş ağrısı nasıl geçer? tarzındaki sorular, baş ağrısı yaşayan kişiler tarafından sıklıkla sorulan sorulardır. Bu soruların cevaplarını, içeriğimizde bulabilirsiniz.

Küme baş ağrısı, en nadir yaşanan sağlık sorunudur. Ancak buna rağmen nedenleri ve türleri net olarak anlaşılamamış ve anlatılamamıştır. Sorunun kaynağı bilinmeyince, çözüm yolları da net olarak bilinememiş, yanlış tedavi yollarıyla kişilerin yaşadığı ağrının şiddeti ve süresi arttırılmıştır.

KÜME BAŞ AĞRISI NEDİR?

Küme baş ağrısı, nadir görülen ancak ‘en şiddetlisi’ olduğu bilinen baş ağrısı türüdür. Zaman zaman, ağrının şiddeti öylesine ağır olur ki hasta kendisini zorlukla kontrol eder. Öyle ki, başını duvarlara vurmak isteyebilir, cinnet haliyle karşı karşıya kalır. 

Küme baş ağrısı, genellikle bahar aylarında görülür ve 20 ile 45 dakika atak durumu kendisini gösterir. Ağrının kendisi ise 15 dakika ile 3 saat arasında sürer.

Küme baş ağrısı hemen hemen her gün kendisini tekrarlamanın yanında hep aynı saatlerde bastırır. Kimi dönemlerde aynı gün içerisinde 1-8 atak yaşanabilir.

Ağrılar 2-3 ay sürer. Bazen ağrısız bir şekilde yıllar geçer. 

Küme baş ağrısı, hep aynı tarafta yaşanır ve göz çevresini etkisi altına alır. Anlık başlar, anlık ve şiddetli devam eder ve anlık olarak sonlanır. Ağrılar, atağın belirli zamanlarında dayanılmaz bir noktaya gelir. Kişi dokunmaya karşı duyarlı olur.

KÜME BAŞ AĞRISI’NIN GÖRÜLDÜĞÜ KİŞİLER

Küme baş ağrısı, diğer ağrı türlerinden farklı olarak erkeklerde daha fazla görülür ve görülme yaşı genellikle 20-40 yaş arasıdır. Alkol ve sigara kullanımı küme baş ağrısını tetikler. Ancak bu zararlı alışkanlıkların bırakılmasının ardından bile ağrı durumu yıllarca devam edebilir.

KÜME BAŞ AĞRISININ VÜCUTTAKİ ETKİLERİ NELERDİR?

Küme baş ağrısında, ağrının olduğu taraftaki gözlerde yaşarma gözlenmektedir. Burun tıkanıklığı, kızarıklık ve şişlikler, terleme, göz kapaklarının düşmesi gibi birkaç fiziksel yan etkiye de sebep olur. Öte yandan, damarlarda genişleme ve kan dolaşımında zorluklar da küme baş ağrısının vücuttaki diğer etkileridir.

MİGREN İLE KÜME BAŞ AĞRISI ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Hastalar, çoğu zaman migren ile küme baş ağrısını karıştırmaktadır. Küme baş ağrısı, tek bir bölgede yoğunlaşması ve farklı fiziksel etkilere sebep olması açısından migrenden bir hayli farklılık arz etmektedir. Bu nedenle detevi metotları da farklılık gösterir. Küme baş ağrısı ya da migren ağrıları yaşayan hastaların mutlaka uzman hekimden randevu alarak fiziksel muayeneden geçmesi gerekmektedir.

KÜME BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Nörologlara göre, küme baş ağrısının neden olduğu hakkında ‘kesinlikle şudur’ diyebileceğimiz bir belirti yoktur. Bunun yanında hastalar nöral terapiye alınarak nedenler hakkında daha kapsamlı bilgilere ulaşılmakta ve buna uygun şekilde tedavi yolları belirlenmektedir.

Ağrı kaynağı genellikle baş bölgesidir. Ancak dişler ve sinüsler de küme baş ağrısını tetiklemektedir.. Özellikle 20’li yaş dişlerinin yanlış çıkması, sonraki aşamalarda küme baş ağrısının nedeni olmaktadır. Ayrıca, yanlış diş tedavisi uygulamaları ve kötü yapılmış kanal ve köprüler de bu ağrıya neden olmaktadır. Bu tür baş ağrıları doğru nöral terapi yöntemleriyle tedavi edilmektedir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.