DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Kripto Piyasasında Son Durum

Kripto piyasasında son durum hakkında güncel bilgiler ve analizler. Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerinin fiyatları ve piyasa trendleri hakkında detaylı bilgi.

08.05.2024
A+
A-

Genel işlem hacminin 63,63 milyar dolara düşmesi, kripto paralar için fiyat hareketlerinin yavaş olduğunu gösteriyor. İşlem hacmi bir günde %17 düşerek genel kripto piyasası değerini 2,3 trilyon dolara düşürdü. Korku ve açgözlülük endeksi de boğalardan uzaklaştı.

Kripto Paralardaki Düşüş

Piyasadaki düşüşün sonucu, Bitcoin ve Ethereum gibi birçok kripto para biriminin fiyatlarının düşmesi oldu. Bitcoin %2 düşüşle 62.309,95 dolardan işlem görürken, Ethereum fiyatı da %2,2 düşüşle 2.999,41 dolardan işlem görmektedir. Diğer kripto para birimlerinde de düşüş eğilimi gözlenmektedir.

Regülasyon Endişeleri

Regülasyon Endişeleri

Kripto piyasası uzun süredir yatay seyir izlemekte ve son günlerde sadece hafif yükselişler yaşamaktadır. Ancak yeni düzenleyici sorunlar, piyasada endişe yaratmış ve bugün başlayan düşüşü tetiklemiştir. Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’sindeki düşüş ve döviz akışındaki azalma da yatırımcıları olumsuz etkilemiştir.

SEC’in Müdahalesi

Amerika Birleşik Devletleri düzenleyici kurumu SEC’in kripto para piyasasına yönelik müdahalesi de piyasada dalgalanmalara neden olmuştur. Robinhood, SEC’in kripto para birimlerini menkul kıymet olarak tanımlaması üzerine bazı kripto paraları platformundan kaldırmak zorunda kalmıştır.

Bitcoin ETF’lerindeki Durum

Bitcoin ETF'lerindeki Durum

Son dönemde Bitcoin ETF’lerinde yaşanan çıkışlar, kripto piyasasında dengeleri değiştirmiştir. Hong Kong Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin lansmanına rağmen çıkışlar devam etmiştir. Bu durum, Bitcoin fiyatlarını olumsuz etkilemiş ve piyasada belirsizlik yaratmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.