DOLAR 32,2731
EURO 35,0805
ALTIN 2.475,29
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Kripto Piyasasında Son Durum

Kripto piyasasında son durum hakkında güncel analizler, fiyat tahminleri ve haberler. Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paraların performansını takip edin. Yatırım fırsatlarını keşfedin ve piyasadaki gelişmeleri öğrenin.

12.04.2024
A+
A-

Kripto piyasasında Bitcoin’in (BTC) hakimiyeti yüzde 55’e yaklaştı ve yerel dirence geri döndü. Bu süreçte, altcoinler lider kripto para birimi karşısında güç kaybetti. Kripto traderları, yakında bir ‘short squeeze’ ile fırlayabilecek kripto para birimlerine karşı short pozisyon açmayı tercih etti.

Bitcoin Baskınlık Endeksi Yükseliyor

Bitcoin Baskınlık Endeksi Yükseliyor

Kriptokoin.com’dan takip edilen verilere göre, Bitcoin irtifa kaybetse de 70 bin doların etrafında mücadele ediyor. Bitcoin Baskınlık Endeksi (BTC.D) %54,64 ile şu anda 50 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) üzerinde bulunmakta. BTC, çoğunlukla traderların giderek daha fazla açığa satış yaptığı altcoin’lere karşı güç kazandıkça BTC.D %55,26 ile yerel bir zirveye yaklaşıyor.

‘Short Squeeze’ Potansiyeli Yüksek Altcoin Projeleri

‘Short Squeeze’ Potansiyeli Yüksek Altcoin Projeleri

  • Cardano (ADA): Son hareketlerin ardından ilk 10 kripto para birimindeki konumunu kaybeden ADA, büyük bir short pozisyon biriktirdi. Mevcut 0,58 dolardan 0,68 doların üzerine fırlama potansiyeline sahip. ADA için vadeli işlem sözleşmeleri açık faizi, orantılı düşük fiyatlarla önemli tarihsel seviyelerde kalıyor.
  • Dogecoin (DOGE): Tarihsel olarak yüksek açık pozisyona sahip olan Dogecoin, türev piyasasında 1,55 milyar doların üzerinde açık pozisyona sahip. Bu durum ileride yüksek volatiliteye işaret ediyor. DOGE’nin yoğun bir likidite havuzu oluşturduğu 0,21 dolar civarında açılan short pozisyonlar dikkat çekiyor.

‘Short Squeeze’ Potansiyeli ve Beklentiler

‘Short Squeeze’ Potansiyeli ve Beklentiler

Cardano ve Dogecoin gibi altcoin projeleri, birikmiş likidite ve açık pozisyonlarla potansiyel ‘short squeeze’lere yol açabilir. Ancak, bu tür olayların tetiklenmesi için genellikle temel bir motivasyon ve haberlere ihtiyaç vardır. Traderlar ve yatırımcılar, finansal kararlar almadan önce bu kripto paralarla ilgili gelişmeleri yakından takip etmelidir.

Kripto Piyasasında Son Durum

Yatırım Uyarısı

Yatırım Uyarısı

Makaledeki görüşler ve tahminler analistlere ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız önemlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.